Ladataan ilmoitusta
Huittinen 21.1.2022 16:30

Varsinaisen vaalipäivän kulku Huittisten kaupungintalolla kuntavaalien tapaan

Äänestysalue määrää sen mistä ovesta mennään sisälle. Äänestysalueensa voi etukäteen tarkistaa omasta äänioikeuskortista.
Äänestysalue määrää sen mistä ovesta mennään sisälle. Äänestysalueensa voi etukäteen tarkistaa omasta äänioikeuskortista.
Minna Karru

Aluevaalien varsinaisena äänestyspäivänä sunnuntaina äänestyspaikoilla Huittisten kaupungintalolla noudatetaan samoja ohjeita kuin viime kesän kuntavaaleissa. Äänestysalue määrää sen mistä ovesta mennään sisälle. Äänestysalueensa voi etukäteen tarkistaa omasta äänioikeuskortista.

Huittinen 1-äänestysalueen äänestäjät menevät sisään kaupungintalon Risto Rytin kadun puoleisesta pääovesta.

Huittinen 2-äänestysalueen äänestäjien sisäänkulku on kaupungintalon C-ovesta ja Huittinen 3 -äänestysalueen äänestäjät B-ovesta eli sosiaalitoimiston ovesta.

Vampulalaiset äänestävät perinteiseen tapaan Sallilan koululla.

Keskusvaalilautakunnan sihteerin Leena Hakasen mukaan kaupungintalon korona-ajan kolmella eri sisäänkäynnillä varmistetaan turvavälit.

Turvavälien lisäksi äänestyspaikalla ovat käytössä maskit ja käsidesi.

Muutoin toimitaan oikeusministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeiden mukaan. Vaalivirkailijoilla on käytössä kasvomaskit ja suojapleksit, ja äänestyskopit puhdistetaan tasaisin väliajoin. Myös äänestyksessä käytettävät kynät puhdistetaan säännöllisesti.

LISÄÄ korona-ajan ohjeita äänestäjille vaalit.fi-sivulla.

KAIKKI Satakunnan ehdokkaat löytyvät tästä jutusta.

LUE MYÖS: Tammikuussa äänestetään, mutta... – Mikä alue? Mitkä vaalit?

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 69 e/vuosi.

Tilaa