Ladataan ilmoitusta
Huittinen 25.9.2020 07:30

Paluu Hullun Yön juurille

Turvallisuudesta huolehditaan monin tavoin. Myös kävijöitä muistutetaan korona-ajan käytännöistä.

–Huittisissa on monta mukavaa paikkaa, joissa voi Hulluna Yönä nauttia vaikka piknik-eväistä tai paikallisten ravintoloiden ja kahviloiden noutoannoksista, tuumivat Riikka Peippo (vas.) ja Helena Kaitanen Kirkkopuiston penkillä. Kuva: Marja-Liisa Hakanen
–Huittisissa on monta mukavaa paikkaa, joissa voi Hulluna Yönä nauttia vaikka piknik-eväistä tai paikallisten ravintoloiden ja kahviloiden noutoannoksista, tuumivat Riikka Peippo (vas.) ja Helena Kaitanen Kirkkopuiston penkillä. Kuva: Marja-Liisa Hakanen
Marja-Liisa Hakanen

Huittisten syksyä on jo vuosia piristänyt kaupunkitapahtuma Hullu Yö, ja niin se tekee nytkin. Huittisten kauppiasverkoston ja kaupungin tapahtuma järjestetään koronasta huolimatta, turvallisuus tarkasti huomioon ottaen.

–Teimme kauppiaille kyselyn, jossa tiedusteltiin mitä mieltä he Hullun Yön järjestämisestä ovat. Vastaajista 75 prosenttia halusi, että tapahtuma toteutetaan, joten niin tehdään, mutta viranomaisten koronaohjeet otetaan tietenkin huomioon, Huittisten elinvoimajohtaja Riikka Peippo sanoo.

Hänen mukaansa turvallisuusasioista on keskusteltu ja niitä on tarkkaan pohdittu myös kaupungin koronatyöryhmässä.

–Huittisten normaaliin asiointialueeseen kuuluvat Sastamala, Punkalaidun, Loimaa, Eura, Säkylä, Kokemäki, Eura ja Harjavalta. Myös Hulluun Yöhön tullaan juuri näitä alueilta, ja kaikissa näissä tilanne koronan suhteen on rauhallinen, Peippo toteaa.

Tapahtumassa ei tänä vuonna ole esimerkiksi kaupunkijunaa eikä aikataulutettua ohjelmaa, joka kokoaisi paljon ihmisiä yhteen paikkaan.

–Kaupat ovat auki ja niissä on hyviä tarjouksia, sehän on tapahtuman ydin, Peippo muistuttaa.

–Kaikki ylimääräinen jää pois, tämä vuosi on siten paluuta Hullun Yön juurille, kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Helena Kaitanen lisää.

Pankkiaukiolle tulee entiseen tapaan yritysten esittelypisteitä, mutta tavallista vähemmän ja väljemmin. Torille yritysten esittelypisteitä tulee enemmän.

Myös kauppiaat ovat suunnitelleet turvallisuusasioita, muun muassa asiakkaiden kulkureittejä. Tarjolla on käsidesiä ja asiakkaita muistutetaan pitämään turvavälejä.

Riikka Peippo sanoo, että kauppojen toivotaan tuovan entistä enemmän tarjontaansa ulos.

–Sehän on myös yksi tapahtuman alkuperäisistä ajatuksista.

Olennainen osa Hullua Yötä on ollut ravintoloiden tarjonta. Keskustan ruokapaikat ovat usein olleet tupaten täynnä. Riikka Peippo kannustaa ravintoloita ja kahviloita ideoimaan nyt myös sellaista tarjottavaa, jota voisi nauttia ulkona.

–Koronakeväänä moni tarjosi noutoannoksia. Samaa voisi harkita nytkin, street food, katuruoka, on juuri nyt hyvin trendikästä. Se voisi tässä tilanteessa tehdä hyvin kauppansa.

Oma vastuunsa on Hulluun Yöhön osallistuvilla ihmisillä. Järjestäjät muistuttavat, että sairaana ei pidä lähteä kauppoja kiertämään, ja turvallisuusohjeita on syytä noudattaa.

–Samat ohjeet, jotka koskevat tavallista arkea, koskevat myös Hullua Yötä. Esimerkiksi maskin käyttö on erittäin hyväksyttävää, sitä ei pidä arastella, jos kokee sitä tarvitsevansa, Helena Kaitanen korostaa.

Hän sanoo, että tämä on koronan takia erilainen vuosi ja siksi myös tapahtuma on erilainen.

–Pidetään hauskaa Hullussa Yössä, mutta pidetään myös yhdessä huolta toinen toisistamme, Kaitanen kehottaa.

Lue myös

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa