Ladataan ilmoitusta
Sastamala 14.5.2021 13:00

Osa seurakunnan kokoontumista mahdolliseksi rajoitusten lievennyttyä Sastamalassa

Kappelikirkkojen ehtoollishetket voidaan toteuttaa 23.5. ja 30.5. normaaleina messuina ilman ennakkoilmoittautumisia. Kuvassa keikyän kirkko. Kuva: Sari Mäkelä
Kappelikirkkojen ehtoollishetket voidaan toteuttaa 23.5. ja 30.5. normaaleina messuina ilman ennakkoilmoittautumisia. Kuvassa keikyän kirkko. Kuva: Sari Mäkelä

Sastamalan seurakunnan kokoava toiminta alkaa käynnistyä viranomaisten lievennettyä kokoontumisrajoituksia. Keskiviikosta alkaen Sastamalassa on ollut voimassa 50 hengen kokoontumisrajoitus, jonka myötä osa seurakunnan kokoontumisista tulee mahdolliseksi.

Erilaiset pienryhmät ja piirit voivat kokoontua, samoin lasten, nuorten ja perheiden leirit voidaan toteuttaa suunnitellusti. Suuria tilaisuuksia seurakunnassa ei voitane järjestää ennen kuin kesän loppupuolella, todetaan seurakunnan tiedotteessa.

Kirkkoherranviraston ja taloustoimiston asiakaspalvelu tapahtuu vielä toistaiseksi puhelimitse tai sähköpostilla. Tapaamiset virastossa ovat toukokuussa mahdollisia vain erikseen sovittaessa.

Viranomaisten määräysten mukaan yleisö- ja yksityistilaisuuksien kokoontumisrajoitus on kesäkuun 1. päivään saakka seurakunnan alueella 50 henkilöä. Aikuisten kokoava toiminta tulee siten osittain mahdolliseksi. Tilaisuuksissa noudatetaan edelleen turvallisuusvälejä ja hyvää käsihygieniaa. Maskisuositus on myös voimassa seurakunnan tilaisuuksissa.

Tyrvään kirkossa messut ja jumalanpalvelukset toteutetaan vielä toukokuussa radioituina. Kirkossa voi olla enintään 50 henkilöä. Ehtoollista jaetaan vasta radioidun messun jälkeen, koska kirkossa on normaalisti seurakuntaa paikalla paljon enemmän kuin 50 henkilöä.

Kappelikirkkojen ehtoollishetket voidaan toteuttaa 23.5. ja 30.5. normaaleina messuina ilman ennakkoilmoittautumisia.

Kirkollisissa toimituksissa saisi viranomaisten ohjeiden mukaan olla enintään 50 osallistujaa. Siunaus- ja muistotilaisuuksissa omaisilla on mahdollisuus painavista syistä poiketa tästä ja kutsua hautajaisiin ne vainajan läheiset ja omaiset, jotka katsovat olevan perusteltua kutsua.

Samoin kaste- ja vihkitilaisuuksissa kastettavan tai avioliittoon vihittävien läheiset voivat olla mukana toimituksessa.

Diakoniatyöntekijät tavoittaa puhelimella tai sähköpostilla. Ruoka-avun antamista jatketaan. Kotikäyntien osalta noudatetaan harkintaa ja varovaisuutta. Seurakunnan työntekijät ovat käytettävissä yksityistä keskustelua ja sielunhoitoa varten.

Vuonna 2002 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten harrastustoiminta on mahdollista sisätiloissa enintään 20 henkilön ryhmissä. Ulkotiloissa ryhmäkokoa ei ole rajoitettu.

Ohjeiden mukaan myös lasten ja nuorten leiritoiminta on mahdollista käynnistää normaaleissa ryhmissä.

Rippikouluryhmät kokoontuvat jokainen oman suunnitelmansa mukaisesti. Kokoontumisrajoitusten lieventyminen mahdollistaa rippikouluryhmien toiminnan normaalisti myös lähikokoontumisina. Kesän leirit ja matkarippikoulut tullaan toteuttamaan viranomaisilta saatavien ohjeiden mukaisesti ja konfirmaatiot pidetään ilmoitettuina päivinä kokoontumisrajoitusten mukaisesti.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa