Ladataan ilmoitusta
Huittinen 11.1.2022 08:00

Onko ehdokas jo mietitty? – Ennakkoäänestys kestää 18.1. asti

Tämän kuun aluevaalien äänestyspäivinä toteutetaan samoja korona-ajan käytäntöjä kuin viime kesän kuntavaaleissa. Sastamalassa voi esimerkiksi kesän tapaan ennakkoäänestää drive in -äänestyspaikalla K-Market Vammalan parkkipaikalla. Kuva: Sari Mäkelä
Tämän kuun aluevaalien äänestyspäivinä toteutetaan samoja korona-ajan käytäntöjä kuin viime kesän kuntavaaleissa. Sastamalassa voi esimerkiksi kesän tapaan ennakkoäänestää drive in -äänestyspaikalla K-Market Vammalan parkkipaikalla. Kuva: Sari Mäkelä
Minna Karru

Aluevaalien ennakkoäänestys alkaa huomenna keskiviikkona ja päättyy 18.1.

Huittisissa ennakkoäänestyspaikkoja ovat kaupunginvirasto sekä Vampulan kirjasto. Kaupunginvirastolla ovet ovat auki joka päivä. Arkisin äänestää voi aamuyhdeksästä iltaseitsemään. Lauantaina ja sunnuntaina ovet ovat auki aamukymmenestä iltapäiväneljään.

Vampulan kirjastossa ennakkoäänestyspäivät ovat 12.–14.1. Kahtena ensimmäisenä päivänä äänestää voi iltapäiväyhdestä iltaseitsemään ja viimeisenä äänestyspäivänä aamukymmenestä iltapäiväneljään.

Keskusvaalilautakunta suosittaa, että ennakkoäänestyspäivien ensimmäinen tunti on ensisijaisesti riskiryhmiin kuuluvien äänestysaika.

Huittisten keskusvaalilautakunnan sihteeri Leena Hakasen mukaan käytössä ovat samat korona-ajan ohjeet kuin viime kesän kuntavaaleissa.

Sairaana ei saa tulla äänestämään. Äänestäjiltä odotetaan turvavälien noudattamista ja kasvomaskin käyttöä riittävän käsihygienian lisäksi. Kun vaalivirkailija varmentaa henkilöllisyyden, kasvomaskia raotetaan hetkeksi.

Vaalivirkailijoilla on käytössä kasvomaskit ja suojapleksit. Äänestyskopit sekä äänestyksessä käytettävät kynät puhdistetaan säännöllisin väliajoin. Äänestykseen voi myös halutessaan tuoda oman kynän.

Hakanen muistuttaa, että karanteenissa olevat eivät voi äänestää ennakkoäänestyspäivinä tai varsinaisena vaalipäivänä vaalipaikalla sisällä.

Äänestäminen on kuitenkin mahdollista erikoisjärjestelyin. Se edellyttää ensin soittoa keskusvaalilautakunnan sihteerille puhelinnumeroon 044 560 4201.

Sen jälkeen kun äänestysaika on sovittu, äänestys järjestetään ulkona äänestäjän autossa.

–Äänestäjän on käytettävä ehdottomasti maskia tai visiiriä. Niitä ei voi poistaa kasvoilta muulloin kun silloin kun auton ikkuna on kiinni.

–Äänestyksessä säilytetään vaalisalaisuus niin, että autossa ei saa olla muita henkilöitä lipun täyttämisen aikana.

Sastamalassa yleisiä ennakkoäänestyspaikkoja on seitsemän, yksi niistä on Äetsän kirjasto. Siellä voi äänestää 12.1 ja 18.1. Molempina päivinä ovet ovat auki aamukymmenestä iltakuuteen.

Koko ennakkoäänestysajan auki olevia äänestyspaikkoja ovat kauppalantalo sekä drive in -äänestyspaikka K-Market Vammalan parkkipaikalla. Ääniä voi antaa joka päivä aamukymmenestä iltakuuteen.

Aluevaalien varsinainen äänestyspäivä on sunnuntai 23.1. Silloin voi äänestää vain kotikunnan äänestyspaikalla.

Huittinen 1, 2 ja 3-äänestysalueiden äänestyspaikka on Huittisten kaupunginvirasto. Vampulan äänestysalueen äänestyspaikka on Sallilan koulu.

Keikyän äänestysalueen äänestyspaikka on Äetsän kirjasto ja Kiikan äänestysalueen äänestyspaikka on Äetsän koulu.

Varsinaisena äänestyspäivänä äänestää voi aamuyhdeksästä iltakahdeksaan.

KAIKKI Satakunnan ehdokkaat löytyvät tästä jutusta.

KAIKKI Pirkanmaan ehdokkaat löytyvät tästä jutusta.

LUE MYÖS: Tammikuussa äänestetään, mutta... – Mikä alue? Mitkä vaalit?

LUE MYÖS Lauttakylä-lehden verkkokyselyn tuloksista: Huittislaisilla paljon tietämättömyyttä ja harhaluuloja aluevaaleista

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 69 e/vuosi.

Tilaa