Ladataan ilmoitusta
Uutiset 27.12.2020 19:36

Satakunnan koronarokotukset alkuun tammikuussa – Koronatilanne pysyi joulunpyhien aikaan rauhallisena

Suomen ensimmäiset koronarokotukset annettiin HUSissa Helsingissä, rokotukset alkoivat sunnuntaina. Kuva: STT
Suomen ensimmäiset koronarokotukset annettiin HUSissa Helsingissä, rokotukset alkoivat sunnuntaina. Kuva: STT
Minna Karru

Satakunnassa ei vielä ole koronavirusrokotteita.

–Rokotukset käynnistetään heti, kun rokotteita alueelle saadaan.Tämän hetkisen tiedon mukaan rokotukset alkavat Satasairaalassa 4. tammikuuta ja Satakunnan kunnissa todennäköisesti tammikuun toisella tai kolmannella viikolla. Varmaa rokotteiden saapumispäivää ei kuitenkaan ole vahvistettu, Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri, ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä kertoo tiedotteessa.

Rokotuksien järjestämisessä noudatetaan ylilääkärin mukaan THL:n suosituksen ja valtioneuvoston asetuksen mukaista rokotusjärjestystä.

–Rokotukset aloitetaan koronaviruspotilaita hoitavasta terveydenhuoltohenkilöstöstä ja ne laajenevat THL:n suosituksen mukaisesti riskiryhmiin sitä mukaa, kun rokotteita saadaan.

”Ilmaantuvuusluku edelleen laskussa.”
— Raija Uusitalo-Seppälä —

Satakunnan koronavirustilanne on Uusitalo-Seppälän mukaan pysynyt joulun pyhien ja viikonlopun aikana rauhallisena.

–Ilmaantuvuusluku on edelleen selkeässä laskussa, nyt sunnuntaina koronakartan mukaan 14,4 / 100 000 asukasta /14 vuorokautta

–Uusia tapauksia on tullut ilmi 11. Osa koronaviruspotilaista on Satakunnan ulkopuolelta, joten he eivät näy koronakartassa Satakunnan positiivisina tapauksina.

Joukkoaltistustilanteita ei ole ylilääkärin mukaan joulun aikana tullut tietoon, mutta useampia perhealtistustilanteita on selvitelty.

–Kaiken kaikkiaan vaikutelma on, että satakuntalaiset ovat varsin hyvin noudattaneet suosituksia.

Uusitalo-Seppälän mukaan tartunnanlähteet on pystytty selvittämään hyvin ja karanteeni ja eristystoimet näyttävät purevat.

Satasairaalassa on tälläjhetkellä hoidettavana kaksi korona-potilasta, teho-osastolla heitä ei ole. Terveyskeskussairaaloissa on hoidettavana kaksi potilasta.

”Suositusten noudattaminen avainasemassa.”

Rauhallisesta tilanteesta huolimatta ylilääkäri Uusitalo-Seppälä muistuttaa ja korostaa, että avainasemassa edelleen on kuitenkin itse kunkin käyttäytyminen.

–On edelleen olennaista hakeutua testiin matalalla kynnyksellä, mikäli oireita ilmaantuu.

–Lähikontaktien määrän rajoittaminen, etäisyyksien pitäminen, käsihygienian toteuttaminen ja laaja maskin käyttö ovat avainasemassa. Edelleen suositellaan, että yksityistilaisuuksien henkilömäärä rajattaisiin kymmeneen henkeen ja matkustelua leviämisvaiheessa oleville alueille vältettäisiin.

–Erityisen tärkeää on muistaa huolelliset varotoimet, kun kohdataan riskiryhmiin kuuluvia tai iäkkäitä omaisia, ylilääkäri listaa.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa