Huittinen 15.1.2020 15:46

Tuhkarokolle altistuneita saattaa olla luultua enemmän - Huittisissa kartoitetaan altistuneita

Tuhkarokkovirus. Kuva: Erskine Palmer
Tuhkarokkovirus. Kuva: Erskine Palmer
Mikko Perttunen

Huittisten terveyskeskuksen tartuntataudeista vastaavat kartoittavat tuhkarokolle altistuneita Huittisissa ja antavat tarvittaessa lisärokotuksia ohjeiden mukaisesti.

Satasairaalasta ilmoitettiin eilen, että kaikki yhtä aikaa tuhkarokkopotilaan kanssa lasten päivystyksen odotustiloissa olisi tavoitettu. Tänään tuli kuitenkin ilmi, että odotustilojen remontin takia muitakin lastenpoliklinikalla asioineita on saattanut odottaa samassa odotustilassa. Tämän vuoksi Satasairaalasta on yritetty tavoittaa kaikki 13.1. lastenpoliklinikalla asioineet.

Valtaosa on jo tavoitettu. Lastenpoliklinikalla mahdollisesti altistuneita lapsia on yhteensä 52. Lisäksi kartoitetaan heidän saattajiensa sekä tilassa työskennelleiden remonttimiesten rokotussuoja. Rokottamattomat ohjataan saamaan MPR-rokote 16.1. mennessä omasta terveyskeskuksesta.

Toistaiseksi tapauksia on todettu vain yksi. Sairastuneen sisarus on kotikaranteenissa ja hänen sairastumisensa lähipäivinä on todennäköistä, mutta hän ei ole voinut tartuttaa ketään.

Tuhkarokko_tarttuu_iso infograafi.png
Tuhkarokon oireet. Kuva: THL

Lue lisää

  • rokotukset
  • tuhkarokko
  • satasairaala

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 69 e/vuosi.

Tilaa