Ladataan ilmoitusta
Huittinen 8.4.2021 14:16

Koronarokotukset etenevät Huittisissa hyvin – Ensi viikolle tulossa iso erä rokotteita

–Tarpeellinen tämä on,, ilman rokotuksia ei selvitä. Tilanne on kaikin puolin hankala, totesi Pentti Setälä. Hänet rokotti sairaanhoitaja Anne Kuronen.
–Tarpeellinen tämä on,, ilman rokotuksia ei selvitä. Tilanne on kaikin puolin hankala, totesi Pentti Setälä. Hänet rokotti sairaanhoitaja Anne Kuronen.
Marja-Liisa Hakanen

Koronarokotukset ovat Huittisissa sujuneet hyvin, vaikka rokotteiden määrä vaihtelee viikoittain paljonkin. Tällä viikolla rokotetaan 70 vuotta täyttäneitä, sekä 18–69-vuotiaita THL:n määrittelemään ensimmäiseen että toiseen riskiryhmään kuuluvia kuntalaisia.

–Kun rokotusaikoja oli pääsiäisenä vielä runsaasti jäljellä, olemme voineet tarjota rokotetta myös kakkosriskiryhmään kuuluville jo tälle viikolle. Huomenna perjantaina kello kymmenen rokotusaikaa pääsevät varaamaan viikolle 15 riskiryhmäläisten lisäksi kaikki 65 vuotta täyttäneet, terveyskeskuksen hoitotyön johtaja Petteri Männistö kertoo.

Hänen mukaan Huittisiin saadaan tulevalle viikolle tähän asti suurin erä eli noin 750 rokoteannosta.

–Kun riskiryhmäläiset ja kaikki 65 vuotta täyttäneet on rokotettu, aletaan rokottaa muita kuntalaisia ikäjärjestyksessä vanhemmasta nuorempaan viiden vuoden ryhmissä, sillä vakavan koronataudin riskin tiedetään kasvavan iän mukana.

Tällä viikolla rokotukset on järjestetty keskiviikkona ja torstaina Tahto Areenalla, perjantaina rokotetaan terveyskeskuksessa.

–Ensi viikolla kun rokotteita tulee runsaasti ja on kolme rokotuspäivää, ollaan jälleen Tahto Areenalla.

Tahto Areenalla rokotettavaksi ei mennä pääovesta, vaan Huhkolanpellon puoleisesta ovesta.

Huittisissa on annettu pääosin Pfizer-Biontechin rokotetta, koska Modernan ja Astra Zenecan rokotteita on saatu huomattavasti vähemmän. Astra Zenecaa ei myöskään tällä hetkellä anneta Suomessa alle 65-vuotiaille.

–Viikolla 19 aletaan antaa enemmän kakkos- eli tehosterokotetta, ja se saattaa hidastaa ykkösrokotuksia. Niitä voidaan toki jatkaa samaan aikaan, sillä rokotteita saadaan todennäköisesti kasvavia määriä, niin kuin on ennakoitu keväällä käyvän, Petteri Männistö toteaa.

Rokotteiden saamiseen vaikuttaa myös se, ryhdytäänkö rokotuksia keskittämään alueille, jossa koronatartuntoja on eniten.

–Silloin on selvää, että esimerkiksi Satakuntaan, jossa tilanne on nyt kohtuullisen hyvä, rokotteita saataisiin jonkin verran vähemmän, ja se tietysti hidastaisi rokottamistahtia.

Männistö kertoo, että rokottamista on paljon ja siksi työtä on jaettu eri yksiköiden kesken.

–Päävastuu massarokottamisesta on terveydenhoitajilla, mutta paljon rokottamiseen osallistuvat myös poliklinikan sairaanhoitajat sekä sairaanhoitajia ikäihmisten palveluiden puolelta. Myös muista yksiköistä on saatu apua rokotuksiin. Kesäsijaisia ja lisähenkilökuntaa rokottajiksi ollaan parasta aikaa rekrytoimassa, sillä rokottaminen pitää pystyä järjestämään myös kesäloma-aikaan.

Ajantasaista tietoa koronarokotuksista voi lukea kaupungin nettisivuilta.

Rokotuksiin Huhkolanpellon puolelta

Koronarokotuksia annetaan tällä viikolla Tahto Areenalla, missä rokotettiin kuntalaisia kahtena päivänä myös viime viikolla. Kaikki eivät liikuntahallin parkkipaikalla olleesta opasteesta huolimatta hoksanneet, missä rokotuksia annetaan ja yrittivät päästä sisään pääovesta. Rokotuksiin mennään kuitenkin liikuntahallin Huhkolanpellon puoleisesta ovesta.

Parkkipaikalle kannattaa mennä hyvissä ajoin, mutta sisään vasta hetkeä ennen kuin oma rokotusaika on. Mukana on oltava Kela-kortti.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa