Ladataan ilmoitusta
Uutiset 1.8.2023 08:00

Marika Wolff Huittisten Sanomalehti oy:n toimitusjohtajaksi

Jo vuodesta 2014 talossa työskennellyt Wolff pitää eniten ihmisten kohtaamisista.

Tuore toimitusjohtaja Marika Wolff on työskennellyt jo pitkään Huittisten Sanomalehti Oy:n palveluksessa. Marikan koira, Lili, on usein mukana toimistolla. Kuva: Heli Lehtelä
Tuore toimitusjohtaja Marika Wolff on työskennellyt jo pitkään Huittisten Sanomalehti Oy:n palveluksessa. Marikan koira, Lili, on usein mukana toimistolla. Kuva: Heli Lehtelä
Heli Lehtelä

Lauttakylä-lehteä julkaiseva ja digitoimisto Huimaa pyörittävä Huittisten Sanomalehti oy saa elokuun alusta alkaen uuden toimitusjohtajan. Pestissä aloittaa jo kolme vuotta vt. toimitusjohtajana toiminut sastamalalainen Marika Wolff, joka on aloittanut talossa jo vuonna 2014 ilmoitusmyyjänä.

–Marika tuntee talon perinpohjaisesti ja on kasvanut tehtävään vuosien aikana. Hän on monipuolinen, ulospäinsuuntautuva ja hyvä verkostoitumaan, ei mikään paperipinon takana istuja. Nämä ovat ominaisuuksia, joita nykypäivänä tarvitaan yritysmaailmassa, toteaa Huittisten Sanomalehti Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pauli Kurunmäki.

Kurunmäki korostaa, että nykypäivänä paikallislehdet ovat yrityksinä taloudellisesti hankalassa asemassa. Toimintaa ei rahoiteta verovaroin ja kustannuksia aiheuttaa päällekkäisten prosessien pyörittäminen yhtäaikaisesti, kun sisältöä tehdään yhä niin digialustalle kuin paperilehteenkin. Uudistuminen ja kehittyminen ovat silti elinehto. Tänä vuonna 110-vuotta täyttävä Lauttakylä-lehti onkin tunnettu paikallislehtenä, joka kulkee uudistusten tiennäyttäjänä.

–Talouden kanssa on oltava hyvin tarkkana, jotta paikkakunnan ihmisiä jatkossakin palvelisi korkeatasoinen ja journalistisiin periaatteisiin nojaava paikallislehti, ja Marika on taitava talousihminen. Hän ymmärtää yrityksen toiminnan kaikilla tasoilla.

Wolff kertoo tulleensa Huittisten Sanomalehti Oy:n palvelukseen aikana, jolloin digisiirtymää alettiin toteuttaa.

­ –Silloin ajateltiin, että asian kanssa on tulenpalava kiire, mutta edelleenkin paperilehden asema on vankka ja tulee olemaan vielä pitkään. Tavoitteeni on tietysti, että ihmiset hyödyntäisivät yhä enemmän digitilausmahdollisuutta, ja sitä myötä pääsisivät kiinni paikallisiin uutisiin tuoreeltaan. Näen, että paikallislehti on ainoa luotettava paikallisten uutisten kertoja. Vaihtoehtoa ei ole.

Vaikka paikallislehdet tekevät jo nykyäänkin jonkin verran yhteistyötä keskenään, katsoo Wolff, että entistä tiiviimpi yhden köyden vetäminen hyödyttäisi kaikkia tilattavia paikallislehtiä.

Digitoimisto Huima tekee Huittisten Sanomalehti oy:n omavaraiseksi IT-puolen osaamisen suhteen.

­–Huima pystyy tarjoamaan modernit digipalvelut edukkaasti. Kun toiminta ei ole paikkaan sidottua, sillä on hyvät onnistumisen edellytykset. Asiakkaita pystytään hyvien verkkoyhteyksien kautta palvelemaan maantieteellisesti minne vain, pohtii Pauli Kurunmäki.

­­–Meillä on kaikkinensa erittäin hyvät osaajat talossa. Se on tärkein palikka. Haluan osaltani pitää huolta siitä, että kaikilla olisi myös hyvä olla töissä. Haluan olla jämäkkä, mutta inhimillinen pomo, Wolff toteaa.

Itse hän kertoo edelleenkin nauttivansa eniten myyntityöstä ja asiakkaiden kohtaamisista.

­–Näin on ollut aina.

Vapaa-ajallaan Wolff taas nauttii veneilystä, puutarhan hoidosta ja puuhastelee koiransa Lilin kanssa. Lauttakylä-lehden viralliseksi uutisvainukoiraksi nimitetty Lili kertoo Marikan avustuksella koiranelämästä paikallislehden verkkosivustolla ilmestyvässä Lilin tassunjäljissä-blogissa.

–Olen myös aktiivinen kotipaikkani kyläyhdistyksessä, Vähähaara-Seurassa, kertoo tuore toimitusjohtaja, joka alun perin maatilan tyttönä on tietoisesti valinnut maaseutumaisen elämäntavan.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa