Ladataan ilmoitusta
Uutiset 3.7.2021 10:52

Etelä-Satakunnan ympäristötoimisto suosittaa, että Pitkäjärvellä ei toistaiseksi uitaisi

Kuvituskuva: Pixabay
Kuvituskuva: Pixabay
Minna Karru

Kokemäen Pitkäjärven hiekkarannan uimaveden epäillään aiheuttaneen juhannuksen aikaan norovirusepidemian, jossa uimareita on sairastunut vatsaoireisiin. Etelä-Satakunnan ympäristötoimisto suosittaa, että Pitkäjärvellä ei toistaiseksi uitaisi.

–Ympäristötoimisto on ottanut uimavedestä lisänäytteitä, joiden tuloksia odotetaan ensi viikon aikana, kertoo tiedotteessa hygieenikkoeläinlääkäri Mia Puisto.

–Perjantaihin mennessä ympäristötoimistoon oli ilmoitettu runsaasta 20 sairaustapauksesta, myös seudun terveyskeskuksiin on tehty useita ilmoituksia sairastuneista.

–Sairastuneiden uimareiden oireiden ja taudinkuvan sekä ensimmäisten vesinäytetulosten perusteella on syytä epäillä uimaveden norovirussaastumista. Ensimmäinen potilaista saatu terveydenhuollon tutkimustulos viittaa norovirusinfektioon, Puisto toteaa.

–Norovirus aiheuttaa tyypillisesti vatsatautia, jossa yleisimpinä oireina ovat oksentelu, ripuli, kuume, vatsakipu ja pahoinvointi. Oireet alkavat yleensä 12–24 tunnin kuluessa tartunnasta. Noroviruksen aiheuttama tauti menee ohi yleisimmin 12-73 tunnissa.

–Norovirus tarttuu erittäin herkästi ihmisestä toiseen ja säilyy tartuttamiskykyisenä myös erilaisilla pinnoilla. Hyvä käsihygienia ja saastuneiden pintojen huolellinen pesu ovat tärkeitä, kun pyritään estämään uusia tartuntoja.

Etelä-Satakunnan ympäristötoimisto päivittää ajankohtaisia Pitkäjärvi-tietoja tänne.

Pitkäjärvellä perinteisesti heinäkuussa järjestettävä lasten ja nuorten Pitkis-Sport oli päätetty jo ennen juhannuksen virusepäilyä jättää pitämättä koronapandemian takia. Viime kesänäkin Pitkis-Sport jäi väliin koronan takia.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa