Ladataan ilmoitusta
Huittinen 12.3.2020 18:31

Huittisten kaupunki varautuu koronaepidemiaan tarkoin ohjeistuksin - Lauttakylä-lehden koronauutiset avoinna kaikkien luettavaksi

Koronavirukseen varaudutaan nyt kaikkialla Suomessa monin tavoin. Kuva: Pixapay
Koronavirukseen varaudutaan nyt kaikkialla Suomessa monin tavoin. Kuva: Pixapay
Marja-Liisa Hakanen

Huittisten kaupunki varautuu koronaviruksen leviämiseen monin tavoin. Hallintojohtaja Sami Ylipihlajan mukaan liikkeellä ollaan etupainotteisesti.

–Meillä oli tänään laajennettu johtoryhmän kokous, jossa käytiin läpi joka toimialan henkilöstön ohjeistamista. Ja ohjeistus kiristyy nyt selvästi siitä, mitä se oli vielä alkuviikolla.

Ylipihlajan mukaan esimerkiksi henkilöstön työmatkat ulkomaille on kielletty huhtikuun loppuun saakka, leirikoulut ja luokkaretket siirtyvät ensi lukuvuodelle ja kaikkien ulkopuolisten vierailijaryhmien vastaanotto on kielletty huhtikuun loppuun saakka.

–Ykkösprioriteetti on tietysti terveydenhuollon sujuminen, samoin varhaiskasvatukseen ja kouluun liittyvät asiat. Keskushallinnossa on palkat saatava ajoissa maksuun ja laskut maksettua. Myös ruokahuollon ja siivouksen järjestelyt ovat tärkeitä. Esimerkiksi laitoshuoltajat tekevät jo nyt hiukan erityyppistä siivousta.

Ylipihlaja sanoo, että kaupungin organisaatiossa on valmistauduttu hyvin pahimpiinkin mahdollisuuksiin. Esimerkiksi opettajat ovat tarpeen niin vaatiessa valmiita etäopetuksen järjestämiseen.

–Olemme myös kartoittaneet mahdollisia karanteenitiloja, jos sellaisia tarvittaisiin. Pitää tietysti toivoa, etteivät pahimmat skenaariot toteutuisi. Sen olen jo huomannut, että kriisi yhdistää. Olen nähnyt todella oma-aloitteista toimintaa ja vastuuntuntoisia ratkaisuja, joita tehdään terveellä järjellä.

Hallintojohtaja on koonnut kaupungin varautumistoimista ja henkilöstöä koskevista ohjeista tiedotteen kaupungin verkkosivuille. Hän pitää tärkeänä, että ihmiset tietävät, miten koronavirus vaikuttaa kaupunkiorganisaation toimintaan.

Kaupunki tiedottaa koronaan liittyvistä asioista ensisijaisesti verkkosivuillaan, mutta samat tiedotteet löytyvät myös kaupungintalon, kirjastojen ja terveyskeskuksen ilmoitustauluilta.

Uutista on päivitetty 13.3. lisäämällä ulkomaille suuntautuvien työmatkakieltojen ja vierailuryhmien vastaanoton kiellon takaraja sekä se, että kaupungin verkkosivuille on koottu tiedote varautumisohjeista.

Lauttakylä-lehti seuraa koronaepidemiaan liittyviä asioita paikallisesti ja avaa koronauutiset kaikkien luettaviksi. Normaalisti verkkouutisia pääsevät lukemaan vain tilaajat.

Linkki kaupungin verkkosivuille

Linkki THL:n sivuille

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa