Ladataan ilmoitusta
Pirkanmaa 28.8.2021 11:13

Kokoontumisrajoitukset jatkuvat Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Punkalaitumen kunnan alueilla

Kuva: Pixabay
Kuva: Pixabay

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto päätti perjantaina jatkaa kokoontumisrajoituksia Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Punkalaitumen kunnan alueilla 12. syyskuuta asti. Määräystä turvaväleistä ei jatketa.

Aluehallintovirasto toteaa, että sairaanhoitopiiriltä saadun selvityksen mukaan tartuntamäärät sairaanhoitopiirin alueella ovat edelleen huomattavia, ja paikallisten viranomaisten käytössä olevien toimenpiteiden tueksi tarvitaan vielä ainakin lyhytaikaisesti aluehallintoviraston määräys. Tartuntatautilain pykälän 58 d nojalla tehtävää ns. turvavälipäätöstä ei pidetä enää tarpeellisena jatkaa, ja sen voimassaolo alueella päättyy 29. elokuuta.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alue on hybridistrategian mukaisessa epidemian leviämisvaiheessa. Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän kokouksessa 24.8.2021 saatujen tietojen mukaan alueen koronailmaantuvuus on viimeisen kahden viikon aikana ollut 119 tapausta 100 000 asukasta kohden, ja uusien tartuntojen määrä on ollut viimeisten viikkojen aikana voimakkaassa laskussa aiempaan nähden.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin 25.8. antamassa lausunnossa todetaan, että epidemiatilanteen merkittävästä kohentumisesta huolimatta tartuntapaine on edelleen huomattava, ja tartuntatautilain pykälän 58 c mukaiset toimenpiteet eivät vielä yksin ole riittäviä. Sairaanhoitopiirin näkemyksen mukaan kokoontumisrajoitus sisä- ja ulkotiloihin on edelleen tarpeen, mutta turvavälimääräyksen jatkaminen ei ole välttämätöntä.

Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää sisätiloissa, jos osallistujamäärä on enintään 10 henkilöä. Ulkotiloissa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää, jos osallistujamäärä on enintään 50 henkilöä.

Edellä mainittuja osallistujamääriä ylittäviä tilaisuuksia voi kuitenkin järjestää edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattamalla opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 antamaa ohjetta, joka täydentää suoraan tartuntatautilain pykälän 58 c velvoitteita.

Hygieniavaatimuksia on huomioitava laajasti erilaisten asiakas- ja yleisötilojen käytössä – myös yleisötilaisuuksissa. Asiakkaille on tarjottava mahdollisuus käsien puhdistamiseen tai desinfiointiin, asiakaspaikat on järjestettävä mahdollisimman väljästi ja asiakkaita on ohjeistettava hyvistä käytännöistä, joilla terveysturvallisuutta parannetaan. Tietyn mittaisia turvavälejä ei kuitenkaan vaadita.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 69 e/vuosi.

Tilaa