Uutiset 21.11.2020 10:00

Viivi Pumpanen liekeissä – Päivää paloasemalla vietetaan virtuaalisesti

Kuvituskuva: paloturvallisuusviikko.fi
Kuvituskuva: paloturvallisuusviikko.fi

Paloturvallisuusviikko avaa ovet ensimmäiseen virtuaaliseen Päivä Paloasemalla -tapahtumaan. Teemaviikko päättyy 1.12., mutta virtuaaliset ovet pysyvät auki 6.12. asti

Virtuaalinen Päivä Paloasemalla -tapahtuma on järjestäjien mukaan rakennettu oppimiselämykseksi, jossa koko perhe voi kartuttaa paloturvallisuustaitojaan. Myös mummo ja pappa ovat tervetulleita mukaan, sillä Paloturvallisuusviikon teemana on ikäihmisten paloturvallisuudesta välittäminen.

Oppaina vuorovaikutteiseööa paloasemalla ovat Viivi Pumpanen ja Esko Eerikäinen. Paloaseman vierailija voi haastaa Pumpasen Liekeissä-sammutuspelissä, kurkistaa paloauton sisälle ja nähdä sekä potilaan että palomiehen näkökulmasta, mitä tapahtuu, kun kolariauto avataan. Vierailivat voivat myös antaa itse palohälytyksen.

–Virtuaalisella paloasemalla on myös mahdollista tutustua palokunnassa työskenteleviin palomiehiin sekä vapaaehtoisena toimiviin henkilöihin. Ehkäpä siellä syntyy kipinä lähteä itsekin mukaan palokuntatoimintaan, kampanjakoordinaattori Marjo Rinne Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä sanoo tiedotteessa.

Perheen pienimpiä asemalla viihdyttävät 112-laulustaan tunnetut Ruisku & Kalle.

paloasema2.PNG
Kuvituskuva: paloturvallisuusviikko.fi

Virtuaalisella paloasemalla ollaan erityisen kiinnostuneita ikäihmisten kotien paloturvallisuudesta, sillä Paloturvallisuusviikon teemana on tänä vuonna läheisten, erityisesti ikäihmisten, paloturvallisuudesta välittäminen.

–Virtuaalisella paloasemalla pääsee tarkastamaan mummolan paloturvallisuutta Esko Eerikäisen seurassa. Olisi hienoa, jos isovanhemmat voisivat myös osallistua, kampanjakoordinaattori Rinne innostaa.

Päivä Paloasemalla -tapahtumia on järjestetty vuodesta 2008. Viime vuosina tapahtumia on ollut mukana järjestämässä noin 360 paloasemaa ympäri Suomen. Kävijöitä viime vuosina on ollut yhteensä yli 110 00.

–Tänä vuonna tapahtuma toteutetaan täysin virtuaalisesti tartuntojen välttämiseksi ja pelastustoimen toimintakyvyn turvaamiseksi, Rinne sanoo.

Lue lisää

  • Päivä paloasemalla
  • korona
  • virtuaalisuus

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 69 e/vuosi.

Tilaa