Ladataan ilmoitusta
Menoksi

Seurakunnan suruilloissa tukea läheisensä menettäneille

Kuolemasta ja surusta ei aina ole helppo puhua, ja monet saattavat jäädä asian kanssa yksin. Surusta puhutaan seurakunnan illoissa.
Kuolemasta ja surusta ei aina ole helppo puhua, ja monet saattavat jäädä asian kanssa yksin. Surusta puhutaan seurakunnan illoissa.

Huittisten seurakuntakeskuksessa järjestetään syksyn mittaan kaksi suruiltaa, joissa käsitellään nimensä mukaisesti surua ja siihen liittyviä teemoja.

Vaikka iltojen teemat ja aiheet ovat vaikeita, niin seurakunnassa toivotaan jokaisen mukaan tulijan saavan uutta näkökulmaa, rohkeutta ja toivoa tulevaisuuteen sekä konkreettisia työkaluja toisten ihmisten kohtaamiseen vaikeissa tilanteissa.

Ensimmäisessä illassa 22. syyskuuta surua käsitellään pääsääntöisesti omasta läheisen ihmisen menettämisen lähtökohdasta ja siitä, kun oma läheinen on menettänyt läheisensä. Toinen ilta on 15. joulukuuta.

Seurakunnassa on pitkään mietitty, miten suru-aiheen ympärillä voitaisiin tarjota mahdollisimman laajasti apua ja tukea ihmisille. Sururyhmä on toiminut seurakunnassa parin vuoden ajan yhtäjaksoisesti. Sitä ennen oli muutaman vuoden tauko.

Kysyntää ryhmälle on ollut. Samalla on kuitenkin pohdittu, miten voitaisiin auttaa niitä, jotka eivät koe suljettua ryhmätoimintaa omakseen. Ja miten voitaisiin jakaa tietoa ylipäätänsä surusta, kuolemasta ja toisen ihmisen tukemisesta.

Kuolema ja suru ovat aiheita, joista ei aina ole helppo puhua, ja monet saattavat jäädä asian kanssa yksin. Seurakunnassa kohdataan viikoittain ihmisiä, jotka ovat kokeneet menetyksiä ja tämän vuoksi nyt halutaan tuoda kokemusta ja tietotaitoa jaettavaksi muille.

Suruillassa ovat puhumassa Huittisten seurakunnan työntekijät Maire Lampikoski, Minna Kultalahti ja Kaisa Vehmaa. Tarkoitus on aloittaa siitä, mitä suru oikeastaan on. Illassa pohditaan myös sitä, miten sureva tulisi kohdata ja miten surevan ihmisen rinnalla tulisi kulkea. Kokemusasiantuntija valottaa puheenvuorossaan sitä todellisuutta, missä sureva itse elää, ja mitä hän toivoisi kanssaihmisiltä.

Tapahtumassa on myös muun muassa musiikkia ja aikaa jakaa ajatuksia muiden kanssa ja keskustella seurakunnan työntekijöiden kanssa.

Joulukuun suruillassa aiheena on oman surun käsittely ja toisena teemana lapsen suru, joka poikkeaa monin tavoin aikuisen surusta.

Suruillat ovat avoimia kaikille aiheesta kiinnostuneille, eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Illoissa on otettu huomioon terveysturvallisuus.

Illoissa on mahdollista ilmoittautua tammikuussa alkavaan sururyhmään.

Kaisa Vehmaa, diakoni

Tapahtumatiedot

Suruilta Huittisten seurakuntakeskuksessa ke 22.9. klo 18

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 69 e/vuosi.

Tilaa