Ladataan ilmoitusta
Satakunta 10.11.2020 09:00

Pyörävarkaudet 23 prosentin kasvussa Lounais-Suomessa

Kuva: Mikko Perttunen
Kuva: Mikko Perttunen

Lounais-Suomen poliisille on tänä vuonna tehty jo 2900 rikosilmoitusta varastetuista polkupyöristä ja pyörätarvikkeista, mikä on 23 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Kenttäpartioiden ja rikostutkijoiden yhteisen työpanoksen kautta on kuitenkin pystytty entistä tehokkaammin puuttumaan paitsi pyörävarkauksiin myös niiden kätkemiseen ja jälleenmyyntiin.

Tänä vuonna tähän mennessä Lounais-Suomessa varastettujen pyörien ja pyörätarvikkeiden arvoksi on ilmoitettu jo yli 1,1 miljoonaa euroa. Se on 33 prosenttia enemmän kuin viime vuonna, mikä saattaa osittain selittyä sähköpyörien yleistymisellä.

–Vaikka yksittäinen pyörävarkaus voi tuntua pieneltä rikokselta, kyse on pyöränomistajan kannalta aina erittäin harmittavasta asiasta. Tilastot puolestaan osoittavat, että kokonaisvaikutuksiltaan kyse on merkittävästä ongelmasta. Pyörävarkauksien myötä päästään usein myös muiden rikosten jäljille, rikoskomisario Mika Paaer huomauttaa poliisin tiedotteessa.

Poliisi tarvitsee pyörien palauttamisessa sekä rikosten selvittämisessä ja ennalta ehkäisemisessä myös kansalaisten apua.

–Runkonumero pitäisi aina kirjoittaa itselleen talteen ja mikäli pyörä varastetaan, se tulisi kirjata ilmoitukseen. Varkauksien estämiseksi pyörä on syytä lukita huolellisesti ja jäljittämistä helpottaakseen kannattaa myös valokuvata oma pyörä, Paaer vinkkaa..

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa