Timo Ritakallio Olympiakomitean puheenjohtajaksi

26.11.2016 - 14:24 Sari Mäkelä

Vampulalaissyntyinen, Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallio on valittu yksimielisesti Olympiakomitean puheenjohtajaksi seuraavaksi neljäksi vuodeksi syyskokouksessa Lahdessa.

-Olen erittäin tyytyväinen valinnastani ja innoissani uudesta tehtävästä. Tänään valitun hallituksen tuleva työ on merkittävää, kun Valon ja Olympiakomitean yhdistymisen myötä huippu-urheilu ja kansalaisten laaja-alainen liikuttaminen on nyt saman katon alla. Liikunta ja urheilu muodostavat Suomen merkittävimmän kansanliikkeen ja jokaisen hyvinvointi rakentuu liikunnalliselle arjelle. Huippu-urheilu on äärimmäisen tärkeä asia Suomelle. Se luo yhteisöllisyyttä ja näyttää esimerkkiä parhaansa yrittämisestä joka päivä. Sitä Suomi nyt tarvitsee, toteaa Ritakallio.

Uusi Olympiakomitea aloittaa toimintansa 1.1.2017 Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden juhlavuoden alussa. Olympiakomitean tehtävät liittyvät jatkossa laaja-alaisesti liikuntakulttuuriin liikkeen lisäämisestä huippu-urheiluun.

Varapuheenjohtajina jatkavat Olympiakomitean nykyiset varapuheenjohtajat Susanna Rahkamo ja Jukka Rauhala.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.