Tärpille meni!

26.10.2017 - 13:55 Satu Ojala
-Ennenkin on ollut lunta maassa, kun juurikasta on nostettu, mutta ei näin paljoa, sanoo kuvan ottanut Kalle Räikkä. Satakunnan Juurikaskoneen nostokonetta ajaa Niko Talvilaakso.

Kalle Räikkä sai kuin saikin sokerijuurikkaat ylös pellosta ennen toimituspäivää Sucroksen Säkylän tehtaalle. Juurikkaitten on määrä olla jatkojalostuksessa huomenna perjantaina.
Viime viikon Lauttakylä-lehdessä kerrottiin, miten sateiset säät ovat haitanneet viljojen puintia ja juurikkaiden nostoa myös Huittisissa.Eilen alkoi lumisade, joka kuorrutti pellot vielä valkoisiksi.
-Viljat sain jo puitua, mutta juurikkaiden nostoon päästiin vasta eilen. Nyt ne on nostettu minun pelloiltani, mutta työt jatkuvat huomenna vielä muilla pelloilla, sanoo Kalle Räikkä.

Satakunnan Juurikaskoneen nostokoneella Räikkä ajaa rahtia vielä muilla pelloilla.
-Lunta on ollut pellolla aiemminkin, kun juurikkaita on nostettu, mutta ei näin paljoa. Eilinen pakkaspäivä sai aikaan sen, että pellon pinta "kropahti" vähän ja nosto sujuu ihan hyvin. Juurikkaat ovat nyt kuivempia nostettaessa.

Räikkä toivoi viime viikon lehdessä viikon poutajaksoa ja se lähes toteutui. Satoa korjattiin viime päivinä ahkerasti.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.