Muovinkeräysastiat tulivat Huittisiin

26.07.2016 - 09:31 Antti Salminen
Helsinkiläinen Soile Kontinen (vas.) ja huittislainen Terttu Rantala kierrättivät tällä kerralla muutaman säkillisen puhtaita vaatteita. Muovinkierrätysastia on heille tervetullut lisä.

Erilliset muovipakkausten keräysastiat löytyvät nykyään Huittisten S-marketin ja K-supermarket Lautturin pihojen kierrätyspisteistä.
Parannus kierrätysasioihin juontaa juurensa jätelain ja pakkausasetuksen muutoksista, joiden myötä tämän vuoden alusta eri puolille Suomea on alkanut ilmestyä tämän vuoden aikana kuluttajille suunnattuja muovinkeräysastioita.
S-marketin ja Lautturin kierrätyspisteitä hoitaa ja tyhjentää alihankintana Veikko Lehti Oy.
–Kyseiset ekopisteet ovat kuitenkin Rinki-nimisiä ja vastuu niistä on viime kädessä Ringillä, selittää Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n Länsi- ja Pohjois-Suomen aluepäällikkö Harri Patana.
Lisäksi Huittisten ABC:lle perustetaan kokonaan uusi ekopiste, jossa voi alkuvaiheessa kierrättää lasia, metallia ja kartonkia. Muovinkeräysastia saattaa tulla myöhemmin.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.