”Ihmisten kanssa on mukava jutella”

24.11.2017 - 05:19 Senni Valiola
Huittisten ammatti- ja yrittäjäopiston opiskelijat Jani Vuorio, Anu-Krista Rytkönen, Santtu Kanerva ja Viivi Pihlava olivat tyytyväisiä pop-up-yrityksen tuomasta kokemuksesta työelämää ajatellen.

 

–Ainoastaan kirjat ja rasvat on hankittu muualta, ensimmäisen vuoden merkonomiaikuisopiskelija Santtu Kanerva kertoo.
Huittisten ammatti- ja yrittäjäopiston merkonomiaikuisopiskelijat järjestivät pop-up-yrityksen, jossa myytiin lähinnä opiskelijoiden tekemiä tuotteita. Kauppa toimi S-marketin aulassa kolmena päivänä.–Saimme Kokemäeltä erilaisia käsityötuotteita ja Vammalan ammattikoulun konditoria-opiskelijoilta leipomuksia myyntiin. Lisäksi meillä on täällä muun muassa kauneudenhoitolahjakortteja, ja koululaiset ovat tehneet villasukkia ja pipoja, Kanerva luettelee.

Kuivakakut olivat ehdottomasti suosituin tuote.
–Ne ovat tässä paljon edullisempia kuin kaupassa. Ensimmäisenä päivänä ensimmäisen viiden minuutin aikana myytiin jo kolme kuivakakkua. En ollut ehtinyt laittaa silloin vielä kaikkia tuotteita edes paikoilleen. Kaikki kakut oli myyty alle tunnissa. Nytkään päivä ei ole edes puolessa välissä, ja vaikka kakkuja oli enemmän kuin eilen, ne on kaikki jo myyty, Kanerva naurahtaa tyytyväisenä.

Tuotteiden myynnin ohella datanomiopiskelijat opastivat ja neuvoivat kävijöitä erilaisissa informaatioteknologiaan liittyvissä asioissa.
–Olemme kertoneet ihmisille muun muassa netin käytöstä ja opastaneet WhatsApp-sovelluksen käytössä, ensimmäisen vuoden datanomiopiskelija Anu-Krista Rytkönen kertoo.

 

 

Lue juttu loppuun 22.11.-Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Raitin?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.