Huittisissa selvitetään luontokohteiden nykytilaa

24.07.2019 - 05:30 Pipsa Vatanen
Luuppi on yksi luontokartoittaja Risto Vilénin työväline.

Satakuntaliiton luontokartoittaja Risto Vilén ryhtyi kesäkuussa selvittämään maakuntakaavassa osoitettujen luontoalueiden tilaa. Kohteita on runsaat 100, näistä jo 70 on käyty läpi.

–Tehtäväni on selvittää, ovatko luontoarvot säilyneet. Onko kohde stabiilissa tilassa, taantunut vai jopa parantunut? Jos kohde on heikkokuntoinen, se poistetaan tai tehdään uusia rajauksia.

Huittisissa on läpikäytävänä kymmenen luontoaluetta, joista seitsemän on SL-kohdetta ja kolme S-kohdetta. Näistä pinta-alaltaan suurin on Puurijärvi-Isosuon kansallispuisto. SL-kohde tarkoittaa kaavamääräyksessä luonnonsuojelualuetta. S-kohde tarkoittaa suojelualuetta, jossa kaavalla tai jollain muulla tavalla pyritään säilyttämään alueen luontoarvot.

–Huittisissa on soita, lähteitä, kallioalueita, lehtoja, metsäkohteita. (..)

Luonnossa kartoittaja luottaa korviensa lisäksi gps-paikantimeen, muistiinpanovälineisiin, luuppiin eli pieneen suurennuslasiin, kiikareihin, karttaan ja puhelimeen, jolla hän dokumentoi löydöksiä.

 

 

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.