Vain kaikki tarpeellinen

22.11.2019 - 09:29 Marja-Liisa Hakanen
-Olen koko ikäni asunut isoissa taloissa, tilaa on aina ollut paljon, mutta vähemmilläkin neliöillä pärjää, sanoo Karoliina Uotila.

Karoliina Uotilan minikodissa ei ole turhia tavaroita, ainoastaan ne, joita sujuva arki vaatii.

–Tervetuloa, sanoo Karoliina Uotila ja avaa oven uuteen kotiinsa, joka on pieni sininen talo Vampulan keskustassa. Erikoista talossa on se, että siinä on vain 10,2 neliötä.
–Aivan riittävästi, Uotila nauraa ja esittelee keittiönurkkauksen, makuutilan ja vessan, jotka ovat nähtävissä yhdellä silmäyksellä.
Vieras saa istahtaa pöydän ääreen talon ainoalle tuolille. Uotila itse istuu lattialla.
–Juuri näin olen tämän ajatellut. Yksi tuoli riittää ja senkin saa tarvittaessa taitettua kasaan. Myös pöydän voi laittaa kokoon, niin keskilattialle jää enemmän tilaa, jos sitä joskus enemmän tarvitaan.
Idean pientalon rakentamiseen Karoliina Uotila sai luettuaan kaksi lehtijuttua. Toisessa kerrottiin 30-vuotiaasta miehestä, joka oli rakentanut itselleen siirrettävän pikkutalon. Toinen tarina kertoi 24-vuotiaasta naisesta, joka rakennutti itselleen pientalon noin 20 000 eurolla.
–Innostuin siitä, että pientalo voisi olla minullekin edullinen asumismuoto. Olen koko ikäni asunut isoissa taloissa, tilaa on aina ollut paljon, mutta vähemmilläkin neliöillä pärjää.
Uotila kypsytteli ideaa jonkin aikaa. Ensin hän suunnitteli rakentavansa talonsa peräkärrylle, mutta sopivaa kärryä ei ollutkaan helppo löytää, joten piti keksiä toisenlainen ratkaisu.
–Tämä talo liikkuu siirtolavalla, jos siihen joskus tarve tulee.
 

Lue juttu loppuun Lauttakylä-lehden numerosta 47 (20.11.2019)
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.