THL:n tutkimuksessa kysytään mitä perheelle kuuluu

22.04.2018 - 06:21 Minna Karru
Valtakunnallisessa Lasten terveys, hyvinvointi ja palvelut -tutkimuksessa mukana on 290 kuntaa. Tutkimus liittyy hallituksen kärkihankkeeseen Lapsi- ja perhepalveluiden uudistaminen. (Kuvakaappaus THLn tutkimusesittelystä.)

Kaikki huittislaiset perheet, jotka käyvät 4-vuotiaan lapsen laajassa terveystarkastuksessa lastenneuvolassa lokakuun loppuun mennessä, voivat halutessaan osallistua Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen toteuttamaan valtakunnalliseen tutkimukseen. Nelivuotiaihin kohdistuva tutkimus on ensimmäinen laatuaan.

–Lapsilta kysytään asioita, jotka tekevät iloiseksi ja jotka harmittavat, kertoo tutkija Rika Rajala.
–Vanhemmat vastaavat kyselylomakkeessa esimerkiksi siihen, millainen lapsen terveydentila on, miten lapsi viihtyy varhaiskasvatuksessa ja kiusataanko lasta,
–Tietoa saadaan myös siitä, millaisia tukiverkostoja perheellä on, miten työn ja perheen yhteensovittaminen sujuu, miten palvelut ovat vastanneet lapsen tai perheen tarpeita.

–Vanhemmilta saadut tiedot yhdistetään lastenneuvolan terveydenhoitajilta saatavaan ammattilaistietoon ja rekisteritietoon, Rajala toteaa.

 

 

Tutkimuksesta lisää THL:n sivuilla

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.