Kiikassa yksi tuulisen lauantain maastopaloista

16.04.2016 - 14:43 Toimitus

Tuulisena lauantaina pelastuslaitokset saivat useampia maastopalohälytyksiä. Esimerkiksi Haapaniementiellä Kiikassa maastopalon palorintama levisi vain muutamassa minuutissa noin 50 metrin leveydelle. Hälytys Kiikkaan tuli iltapäiväkahden aikoihin. Kiikan VPK:n Juhani Peltosen mukaan maastoa paloi pari hehtaaria.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Tero Haapalan mukaan maastopaloista aiheutuneet vahingot rajoittuivat maastovahinkoihin ja palaneeseen ruohikkoon. Henkilövahinkoja ei  tapahtunut eikä rakennuksille aiheutunut vahinkoja.

Maastopalot aiheutuivat puutarhajätteen polttamisista, jotka riistäytyivät polttajan hallinnasta. Jokaisessa tapauksessa puuskittainen tuuli edesautti palojen nopeaa leviämistä.

Haapala muistuttaa, että Pirkanmaan alueella on voimassa ruohikkopalovaroitus, jonka aikana avotulen tekeminen maastoon on kiellettyä.
-Maasto on nyt erittäin kuivaa, jos palo lähtee leviämään varsinaisesta palokohdastaan, on sen leviäminen ruohikossa erittäin nopeaa.
-Suunnitellut puutarhajätteen polttamiset on nyt siirrettävä sellaiseen ajankohtaan, jossa ruohikkopalovaroitus on päättynyt eikä metsäpalovaroituskaan ole voimassa, Haapala korostaa.

 

 

Päivitetty klo 14.55.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.