Huittisten veroprosentiksi 20,75

14.11.2016 - 21:10 Marja-Liisa Hakanen

Huittisten valtuusto keskusteli vilkkaasti sekä valtuutettujen määrästä että kunnallisveroprosentin korottamisesta. Kummastakin asiasta äänestettiin jo kaupunginhallituksessa ja sama toistui valtuuston kokouksessa.
Kaupunginhallitus esitti, että valtuustokaudella 2017–2021 valtuutettuja olisi 27. Vastaesityksen teki Reijo Lintunen (vas.), joka totesi, että demokratian kannalta on tärkeää, että valtuutettuja on edelleen 35. Jos määrää vähennetään, pienet puolueet saattava pudota valtuustosta kokonaan.
Lintusta kannattivat muun muassa Pekka Kankaanpää (vas), Ilkka Riuttamäki (ps), Aila Hänninen (sd) ja Jukka Kivimäki (vas).
Muun muassa Outi Kontio (kok) oli kaupunginhallituksen esityksen takana. Hän muistutti, että olennaista ei ole valtuutettujen määrä vaan samassa joukkueessa pelaaminen.
–Minusta 27 on oikein hyvä määrä, Kontio sanoi.
Äänin 18–17 valtuusto hyväksyi kaupunginhallituksen esityksen 27 valtuutetusta ensi vaalikaudella.

Kunnallisveroprosenttiin kaupunginhallitus oli esittänyt 0,25 prosenttiyksikön korotusta eli 20,50 prosentista 20,75:een.  Ilkka Riuttamäki (ps) teki vastaesityksen, ettei veroprosenttia koroteta. Hän perusteli esitystään sillä, että kupungin hallinnosta on jo vähentynyt useita työntekijöitä ja että poisto-ohjelma on aivan liian raju. Riuttamäkeä kannattivat muun muassa Jouko Lindstedt (ps), Jukka Kivimäki, Simo Riuttamäki (ps), Mikko Kaunisto, Sisko Sarjomaa (vas) Reijo Lintunen ja Aila Hänninen. He perustelivat kannatustaan esimerkiksi sillä, että korotukseen ei ole välttämätöntä tarvetta ja ettei tavallisen palkansaajan jo entisestään lisääntyneitä menoja pidä kasvattaa eikä ostovoimaa heikentää. Kaupunginhallituksen kantaa puolusti sen puheenjohtaja Aimo Lepistö (kesk) toteamalla, että paras tae hyviin palveluihin on se, että kaupungin talous on hyvässä kunnossa.
-Meidän vastuullamme on, ettei Huittinen päädy kriisikunnaksi, Lepistö sanoi.
Äänestyksessä kaupunginhallituksen esitys voitti ja Huittisten veroprosentiksi hyväksyttiin ensi vuoden alusta 20,75.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.