Taraskallion voimalahanke ottanut uutta tuulta alleen

12.09.2019 - 05:28 Mikko Perttunen
Taraskallion tuulipuisto tulisi sijoittumaan kakkostien eteläpuolelle, linnuntietä noin seitsemän kilometrin päähän Lauttakylästä.

Huittisten Taraskallion alueelle kakkostien eteläpuolelle suunniteltu ja vuonna 2014 käynnistetty tuulipuistohanke on lämmitelty uudestaan käyntiin.

–Tuolloin aiemmin tehtiin jo maanvuokrausta ja luontoselvityksiä, mutta vuoden 2015 tuulivoiman syöttötariffin kiintiö tuli nopeasti täyteen, eikä siinä kohtaa nähty järkeväksi jatkaa hankkeen kehittämistä, vaan se laitettiin enemmän tai vähemmän jäihin, hankekehityspäällikkö Lauri Alanen tuulipuistoa suunnittelevalta YIT:ltä kertoo. (..)

Alasen mukaan viime vuosien tekninen kehitys on kuitenkin mahdollistanut sen, että tukia ei välttämättä enää tarvita, ja on taas järkevää jatkaa hanketta.

–Nyt on jatkettu maanvuokrauksen ja luontoselvitysten osalta siitä, mihin viimeksi jäätiin. Osayleiskaavaa on tarkoitus lähteä tekemään syksyn aikana.

 

 

 

Lue juttu loppuun Lauttakylä-lehden numerosta 37.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.