Sataopistolla jo täysi vuosi takana

11.03.2019 - 15:37 Satu Ojala
Sataopiston ohjausryhmässä ovat mukana Jouko Lindstedt (vas.), sivistysjohtaja Tommi Aalto, Linda Lähdeniemi, sivistysjohtaja Teija Vuohijoki, Jukka Rimmistö, opiston rehtori Virpi Havia, Jukka Pirttimäki ja sivistysjohtaja Eija Mattila.

Lähes 8 400 osallistujaa, yli 14 000 opetustuntia ja yli 4 500 opiskelijaa. Eura solahti mukaan ilman napinaa.

Neljän kunnan yhteinen kansalaisopisto eli Sataopisto aloitti toimintansa viime vuoden alussa, kun Huittisten seudun kansalaisopisto ja Euran kansalaisopisto liittyivät yhteen. Huittisten ja Euran lisäksi opistossa ovat mukana Harjavalta ja Punkalaidun.
–Opiston ensimmäinen vuosi sujui erinomaisesti. Uusi opisto on laajentanut ja rikastanut alueen kurssi- ja tapahtumatarjontaa merkittävästi, sanoo Sataopiston rehtori Virpi Havia.
Euran sivistysjohtaja Teija Vuohijoki iloitsee siitä, että Sataopiston myötä Eurassa aloitettiin taiteen perusopetus viime syksynä. Se onnistui liitoksen ansiosta.
–Sataopisto on näkynyt Eurassa hyvin ja opisto on mukana monissa eri tapahtu-missa. Opisto järjestää esimerkiksi näin eduskuntavaalien alla kolme vaalipaneelia, jotka pidetään eri puolilla Euraa, kertoo Vuohijoki.
Miten leveämmät hartiat ovat näkyneet opiston toiminnassa?
–Opettajat ovat olleet yhteisiä koko alueella ja lyhytkurssien määrä on lisäänty-nyt. Tämän päivän ihmisistä kaikki eivät tahdo sitoutua koko lukuvuoden kestäviin kursseihin vaan osallistuvat mieluummin muutaman kerran kokoontuviin kursseihin, sanoo Havia.

Lue juttu kokonaisuudessaan tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.