Pakolaisnuoret saapuivat Huittisiin, suurin osa lähtenyt Afganistanista

06.11.2015 - 09:41 Matti Laine

Huittisiin on sijoitettu tämän viikon aikana 80 Suomeen saapunutta pakolaisnuorta. Noin 80 prosenttia tulijoista on afganistanilaisia. Alunperin tukiasuntola Puistonlaitaan piti sijoittaa 40 noin 16 vuotiasta nuorta. He saapuivat Huittisiin keskiviikkona. Perjantaina tuli heidän lisäkseen 40 alaikäistä, jotka ovat hätämajoituksessa odottamassa pysyvämpää sijoituspaikkaa. He saapuivat suoraan Torniosta.

-Tilanne on nyt varsin kiireinen. Saapujille järjestetään katto pään päälle, ruokaa ja tarvittaessa terveyspalveluita. Ensi viikon jälkeen pyritään aloittamaan koulunkäynti, kertoo Puistonlaita Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Jounila.

Sijoituspaikassa kartoitetaan nyt myös esimerkiksi talvivaatteiden tarve. Hän pitää kartoituksen tekoa tarpeellisena ennen kuin ryhdytään laajempaan varusteiden keräämiseen. Avustushalukkuutta on jo ilmennyt ja Jounila pitää sitä hienona asiana.

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.