Perhekeskus aloittaa syksyllä

05.04.2018 - 05:28 Satu Ojala
Ylilääkäri Anna Jaatinen (vas.), hoitotyön johtaja Susanna Koivunen, perusturvajohtaja Kristiina Piirala ja sosiaalityön johtaja Sinikka Piranen ovat tyytyväisiä, että pitkään suunniteltu perhekeskustoiminta saadaan käyntiin Huittisissa.

Huittisten perusturvakeskuksessa on viisi vuotta sitten jätetyn aloitteen pohjalta viritelty perhekeskuksen perustamista. Viimein se toteutuu ja perhekeskus aloittaa toimintansa syksyllä terveyskeskuksessa neuvolan yhteydessä.

–Tavoitteena on siirtää kaupungintalolta kaikki sote-työntekijät terveyskeskukseen, mutta tiloja ei ole riittävästi, kertoo perusturvajohtaja Kristiina Piirala.
–On tärkeää luoda jo ennen sotea toimivat yhteistyömallit, jotka pelaavat hyvin myös jatkossa. Sähköisiä palveluja on tulossa lisää.

Perhekeskus uudistaa perheiden palvelujen toimintakulttuuria. Johtoajatuksena on, että uuden mallin mukaan lapselle, nuorelle ja perheelle tarjotaan sopivaa tukea oikeaan aikaan.
–Painopiste on ehkäisevissä palveluissa ja varhaisessa tuessa. Nyt käynnistämme kuntalaiskyselyn alle 6-vuotiaiden lasten vanhemmille, jolla haluamme kartoittaa vanhempien odotuksia ja ideoita toiminnan suunnittelua varten.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.