Satasoten valmisteluryhmiin ehdolla 400 jäsentä

04.05.2016 - 10:44 Satu Ojala

Satasoten valmistelu etenee työryhmien nimeämisellä. 18 valmisteluryhmään on ehdolla peräti 400 henkilöä. Jäsenet nimetään kuntien, kuntayhtymien, kolmannen sektorin toimijoiden, yritysten, oppilaitosten, henkilöstöä edustavien ammattiliittojen sekä muiden sidosryhmien esitysten pohjalta. Tiistaina 3. toukokuuta käydyssä keskustelussa painotettiin maakunnan ääntä, asiantuntemusta ja sitoutumista.
Satasoten muutosorganisaatio tekee parhaillaan päätöksentekoa varten suunnitelmaa siitä, miten maakunnan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut tuotetaan ja organisoidaan. Uudistuksessa ovat mukana kaikki Satakunnan kunnat sekä Pohjois-Satakunnan Peruspalvelukuntayhtymä, Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymä, Satakunnan sairaanhoitopiiri ja Satakuntaliitto. Yhdessä ne ovat linjanneet valmiudesta siirtyä maakunnalliseen sote-malliin jo vuoden 2018 alussa, mikäli 1.1.2019 voimaantulevaksi suunniteltu valtakunnallinen sote-lainsäädäntö jää toteutumatta.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.