Poliisi selvitti tahallaan sytytettyjen tulipalojen sarjan

22.03.2011 - 07:41 Satu Ojala

Rauman ja Uudenkaupungin poliisi on selvittänyt laajan tuhopolttosarjan Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueilla. Viime vuoden huhtikuusta lähtien joulukuun alkupäiviin asti jatkuneissa tuhopoltoissa poltettiin ja yritettiin polttaa  mökkejä, autiotaloja ja roskiksia. Tekoja selvitettiin yhteensä 13.Kaksi tekoa jäi vielä selvittämättä.

Poliisin arvion mukaan paloissa tuhoutuneen omaisuuden arvo on reilusti yli 100.000 euroa.

Palot tehtiin pääosin Rauman, Laitilan ja Mynämäen alueilla. Palojen yhteydessä tekijät murtautuivat myös kohteisiin ja anastivat vähäisen määrän omaisuutta. Omaisuutta ei ole saatu takaisin.

Palojen päätekijäksi osoittautui 22-vuotias varsinaissuomalainen mies, joka on edelleen vangittuna teoista. Mies on tunnustanut tehneensä teot. Tutkinnan yhteydessä on ollut pidätettynä 20-vuotias toinen varsinaissuomalainen mies. Osassa teoista epäillään olleen mukana myös satakuntalainen 14-vuotias tyttö.

Poliisi pääsi rikossarjan jäljille teknisen tutkinnan kautta.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.