Prantinkatua suljetaan vesivuodon korjaustöiden vuoksi

03.02.2018 - 16:29 Sari Mäkelä

Vesivuodon korjaustyön vuoksi erikoiskuljetusreittinä satunnaisesti käytetty Prantinkatu joudutaan sulkemaan kokonaan kaikelta ajoneuvoliikenteeltä Risto Rytin kadun puoleisessa risteysalueella. Korjaustyö kestää jälkitöineen useita päiviä.

Huittisten kaupungin Vesihuoltolaitos sai perjantaina ja lauantaina kuluttajilta yhteydenottoja vesijohtoveden värihaitoista. Ongelmaa on esiintynyt erityisesti kaupungin taajamassa.

-Syyksi paljastui lauantaina löydetty vesijohtovuoto valurautaisessa runkojohdossa, jonka vuoksi verkostossa on tapahtunut painevaihteluja ja virtaussuuntien muutoksia. Näistä johtuen putkistosta on irronnut rautasakkaa, joka aiheuttaa veteen ruskeaa väriä, kertoo vesihuoltomestari Matti Suonpää 

Vuotokohta on haasteellisessa paikassa ja sen korjaamisen valmistelutyöt ovat käynnissä. Varsinaiset korjaustoimet aloitetaan viimeistään maanantaiaamuna, jolloin työt tulevat haittaamaan liikennettä Risto Rytin kadun ja Prantinkadun risteysalueella.

-Vettä voi käyttää normaalisti talousvetenä, koska kyseessä on vain rautasakan aiheuttama värimuutos, sanoo Suonpää.

Vesihuoltolaitos on huuhdellut verkostoa. 

-Kiinteistökohtaisesti suosittelemme verkoston huuhtelua ensisijaisesti ulkovesipostin kautta, vaihtoehtoisesti huuhtelua voi suorittaa myös keittiöhanan kautta, sanoo Suonpää.

(Juttua on muokattu maanantaiaamuna kello 8.30)

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.