Luja HT voittoputkessa

15.10.2019 Omari
Vikke Vieras ja Sami Rainio tuulettamassa jälleen yhtä lujalaismaalia. Kuva: Kata Sivunen

Luja HT:n vieraaksi saapui lauantaina Chiefs Turusta. Joukkueen maalille asettui ensimmäistä 2-divisioonapeliään pelannut Juho Valtanen.

Ottelun ensimmäinen erä oli joukkueelta tämän kauden parasta kiekkoa, ja koko peli hyvin viihdyttävää katsottavaa. Peli oli nopeaa ja maalipaikat käytettiin hyväksi.

Peliä oli pelattu vasta kolme minuuttia, kun Ari-Pekka Mäkinen teki ensimmäisen maalin Miika Raittisen ja Mats Alitalon syötöstä. Ensimmäiselle erätauolle lähdettäessä tilanne oli jo 5–0.

Toisessa erässä koettiin klassinen nuukahdus 5–0- tilanteessa, sorruttiin jäähyihin ja hävittiin erä 0–1. Nyt kaivattiin kokemusta. Omalta osaltaan tätä otteluun toi sairaslomalta peliin palannut puolustaja Severi Wallin, joka pelasi läpi pelin varmaa ja järkevää peliä.

Kolmannessa erässä päästiin peliin taas mukaan. Vaikka erää häiritsivät edelleen lujalaisjäähyt, onnistuttiin maalinteossa kolmesti.

Joukkueen ylivoimapeli oli pelissä parempaa kuin edellisissä. Tästä todisteena olivat ensimmäisessä ja kolmannessa erässä tehdyt kolme ylivoimamaalia.

Joukkueen ykkösketjuun siirtyneellä Vikke Vieraalla oli taitojen lisäksi myös taikaa mailassa – hän onnistui maalinteossa kolmesti. Vieras kertoi saaneensa näytön paikan. Hän sai lunastettua hänelle asetettuja odotuksia ja oli muutenkin tyytyväinen peliinsä. Vieras kiitteli pakkeja Jesper Hakalaa ja Niklas Kulmasta, jotka pystyivät antamaan hyviä avaussyöttöjä keskushyökkääjän kautta laitoihin.

Viisi maalisyöttöä antanut Kalle Pelli totesi pelinsä olleen ”jonkinlaista, mutta maalejakin olisi pitänyt tehdä”. Hän oli tyytyväinen omaan ketjuunsa ja totesi sen olevan varmasti ”2-divisioonan nopeajalkaisin”. Tästä ei katsomossa oltu eri mieltä.

Maalivahti Juho Valtanen torjui ottelussa 41 kertaa ja oli yksi joukkueen onnistujista. Läpi ottelun varmaa torjuntatyötä esittänyt nuori maalivahti osoitti olevansa kuin muuri maalin edessä. Tästä kertoo myös pelin lopputulos, 8–2.

 

Urheilulajit: