Lauri Joona liukasteli kuudenneksi Laitilassa

04.09.2019
Keikyäläisen Lauri Joonan pieni lähtönumero aiheutti haasteita Laitilassa. Vauhti riitti tällä kertaa luokan kuudenteen sijaan.

Rallin SM-sarja jatkui kesätauon jälkeen Laitilassa. SM3-luokan kuljettajat olivat tälläkin kertaa lähtölistassa ylimpänä, ja luokkaa johtanut 22-vuotias keikyäläinen Lauri Joona starttasi kisaan numerolla kolme. Ennen kisaa hän ennakoi haasteita nimenomaan lähtöpaikan vuoksi.

–Irtosoraa on tosi paljon ja tiet ovat kovavauhtisia. Haastava kisa tulossa näin pienellä lähtönumerolla, Joona ennusteli ennen starttia.

GG Turbo Ford Junior Rally Teamissa ajavat Joona ja kartturi Markus Määttänen lähtivät metsästämään kisasta mahdollisimman suurta pistepottia heinäkuun alussa hankitulla Ford Fiesta R2T 2019 -autolla. Auto on sama, jolla kaksikko osallistui myös Neste Ralliin.

Ennen viikonlopun osakilpailua kaksikko sai arvokasta oppia ja hyviä vinkkejä rallivalmentaja Kristian Sohlbergiltä ja kartturi Janne Fermiltä. Tavoitteet tulevaan kisaan oli siis syystä asetettu korkealle.

–Kisasta tavoitteena on luokkavoitto. Se olisi erityisen tärkeää, jotta saadaan mahdollisimman hyvät pisteet kasaan ennen kauden päätöskisaa, kertoi Joona.

Irtosora ja nopeat tiet tekivät kuitenkin tehtävänsä ja huoltoon tullessa Joona ja Määttänen olivat sijalla kuusi lähes 50 sekuntia kärkeä perässä.

–Koitetaan ajaa hyviä aikoja lopuille toiseen kertaan ajettaville pätkille ja viimeinen liukastellaan sitten maaliin saakka, totesi Joona huoltotauolla jäljellä olevista erikoiskokeista.

Hyvästä loppukiristä huolimatta Joona ja Määttänen saapuivat maaliin kuudensina, hieman yli minuutin voittaja Heikki Koski-Lammille jääneenä. Vaikka tulostavoite ei täyttynytkään, oli kuljettajapari suhteellisen tyytyväinen suoritukseensa.

–Fiilikset ovat pääasiassa hyvät. Lähtöpaikka oli tällä kertaa huono, kun irtosoraa oli paljon eikä eilen tullut sitä ennustettua vesisadettakaan. Saatiin kuitenkin hyviä aikoja ajettua toiseen kertaan ajettavilla pätkillä. Viimeisessä kisassa sitten isketään, siellähän on jaossa puolitoistakertaiset pisteet.

Sarjapisteissä Joonan tiimikaveri Sami Pajari siirtyi Laitilan sijoituksensa myötä ykköseksi ennen Joonaa. SM-mitalien kohtalo sinetöidään siis kauden päätöskisassa Salon ja Turun maisemissa 27.-28. syyskuuta.

Urheilulajit: