Luja HT mätti 15 maalia

16.10.2018 Mediavastaava
Lopputuloksena oli nollapeli Janne Rantaniitylle. On se vaan maalivahdiksi aika Kyy. ”Taistelemassa” myös Niko Jalonen, Arttu Puputti ja Severi Wallin. Kuva: Kata Sivunen

Luja HT kohtasi kotihallissaan Chiefsit Turusta lauantaina. Normaalista poiketen Chiefseillä oli useampi kentällinen pelikuntoisia pelaajia,odotettiin tasaista ja jännittävää peliä. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan Luja HT aloitti maalien mättämisen ajassa 2.23.

Hetken vielä näytti, että turkulaisilla kunto ja asenne riittävät, sillä Chiefs esitti hyvää ylivoimaa ja tunteetkin hieman kuohahtelivat puolin ja toisin. Kun Miika Raittinen teki illan toisen maalinsa erän puolivälin jälkeen, niin vastustajan vauhti repsahti, ja ensimmäisen erän lopussa tilanne oli jo 7–0. Pelin voitto oli taputeltu ennen ensimmäisen erän loppua.

Jännittäminen tosin alkoi vasta tästä. Perinteisesti Chiefs on osoittanut intohimoa peliä kohtaan, ja varsinkaan tappiotilanteessa pienehköt ylilyönnit eivät ole olleet harvinaisia. Ääntä halliin mahtuu, ja tälläkin kertaa vastustajan vaihtoaitiosta saatiin kuulla verbaaliakrobatiaa. Tosin suurin osa liittyi heidän keskinäisiin pelistrategisiin neuvotteluihinsa.

Ottelun tuomaripari Mäki-Laurila ja Knuutila saivat pidettyä ottelun suht siistinä, ja mitään pystypaineja ei päässyt syntymään.

Pelin loppuun saakka jännitettiin kahta asiaa: loppuvatko mokkapalat kahviosta ja pitääkö Janne Rantaniitty nollapelin.

Kotijoukkueen paras motivaatio saattoi olla hävinnyt 10–0-tilanteessa, ja tämä antoi vastustajalle mahdollisuuden. Välillä näytti, että Rantaniityn takana reppu heiluu, kiekko menee ylämummoon ja mitä näitä nyt on. Rantaniitty oli asiasta kuitenkin toista mieltä, ja otti muutaman aika näyttävän kopin.

Puolustus sai Rantaniityltä kohtuullisen kovaääniset kiitokset, ja tästä pelaajat saivat tarvittavaa motivaatiota jatkaa peliä loppusummeriin saakka. Pelin lopputulos oli 15–0. Tulos kertoo kaiken tapahtumista, ei lisättävää.
Seuraava kotipeli on 26.10., jolloin vastaan tulee Porista Karhu HT.
 

Urheilulajit: