Honkolan kentällä ammuttiin Suomen ennätys

01.07.2018 Päivikki Ristiniemi
Keravalainen Aurora Jaakonsaari ampui sunnuntaina Honkolassa 11-vuotiaiden tyttöjen SE- tulokseksi 678. (Kuva: Päivikki Ristiniemi)

Äetsän Jousiampujien Suvinuolet-kisassa ammuttiin uusi Suomen ennätys. Sen teki 11- vuotiaiden tyttöjen sarjassa Aurora Jaakonsaari. Hän ampui sunnuntaina Honkolan kentällä sarjan uudeksi suomen ennätykseksi 678 pistettä.

Toukokuussa ammuttu edellinen ennätys parani 5:llä pisteellä. 72 nuolella ammutun kilpailun maksimitulos on 720 pistettä. Auroran ennätystulos oli myös koko kilpailun paras tulos. Ammuntamatkana oli 20 metriä.

-Tässä tuulessa ammuttuna Auroran tulos on ihan huippu. Sivusta seurasin, miten hän malttoi odottaa tuulenpuuskan laantumista ja laukaisi vasta sitten. Tyttö on synnynnäinen ampuja”, kilpailun päätuomari Erkki Lehtioksa kehui.

Keravalaistyttö on ampunut jousella alta vuoden, ja tavoitteellisesta harjoittelusta kielii se, että Konalan hallissa Helsingissä käydään 5-6 kertaa viikossa.
Hyvän menestyksen salaisuus on paitsi sisukkaassa harjoittelussa, myös hyvissä välineissä ja hyvässä valmennuksessa
-Kiitokset lähtee Sherwoodiin Timpalle välineistä ja olympiamapuja Taru Kuopalle hyvästä valmennuksesta.
Ennätysampujan tavoitteena on kuuden vuoden päästä osallistua olympialaisiin.

Suvinuolet kilpailuun osallistui 40 jousiampujaa. Kilpailumatka aikuisten sarjoissa oli 70 metriä. Alkukilpailujen jälkeen sarjoissa, joissa oli enemmän kuin kaksi ampujaa, ammuttiin pudotuskilpailu, jonka jälkeen parhaat ampuivat vielä loppuottelut.

Osa ampujista osallistui Porin Jousiampujien ja Äetsän Jousiampujien yhdistelmäkilpailuun. Kilpailut ammuttiin omina kokonaisuuksinaan, lauantaina Porissa ja sunnuntaina Äetsässä, sarjoittain parhaan yhteistuloksen ampuneet palkittiin lisäksi erityisellä PÄJÄ-mitalilla.

Äetsän Jousiampujien tuloksia:
t13-  Iida Väliviita 3,
YV- Tommi Lehtonen 4, Päivi Harjunpää 5.
50T- Mika Lindroos 1.,  Pertti Peuramäki 3., Timo LUmiainen 4.
70T- Jyrki Alava 1.

PÄJÄ – mitalin äetsäläisistä saivat
Pertti Peuramäki 50T sarjassa yhteistuloksella 1200, 70 T- sarjassa Jyrki Alava yhteistuloksella 1208.

 

Kaikki tulokset löytyvät täältä.

 

 

Klo 22.11 korjattu Aurora Jaakonsaaren ammuntamatka 50 metristä 20 metriin ja lisätty äetsäläistuloksiin Timo Lumiaisen neljäs sija sarjassa 50T.

Urheilulajit: