Kauden viimeinen peli ratkesi vasta jatkoajalla

26.03.2018 T Susi
Luja HT loi kauden päätteeksi paljon hyviä paikkoja, mutta maalinteko hieman takkusi. Ku-vassa maalintekoa yrittää Kalle Pelli. (Kuva: Ari Ståhlman)

Luja HT:n kausi päättyi kahteen tappioon.
Naantalissa VG-62 vei voiton maalein 9–5 ja Huittisissa isännät joutuivat taipu-maan jatkoaikamaalilla 7–8.

Naantaliin Luja HT matkasi kolmen kentällisen voimin. Ottelu alkoi kevyellä VG-62- painostuksella, mutta HT oli hyvin pelissä mukana. Muutamista omista paikoista ei kuitenkaan saatu tulosta aikaiseksi. Erän edetessä VG otti peliä enemmän haltuunsa ja teki tylysti kolme osumaa.

Lujan vajaus kokoonpanossa alkoi näkyä ja kotijoukkue tulitti toden teolla kohti maalissa ollutta Valtteri Virtaa. Ajassa 35.15 taululla olivat jo aika karut 6–0-lukemat.  HT kaunisteli kuitenkin lukemia Miika Raittisen ja Teemu Tattisen osumilla. Myös VG teki vielä erässä yhden maalin ja erätauolle lähdettiin lukemis-ta 7–2.

Kolmanteen erään tuli vahva HT.nippu ja vain 24 sekunnin pelin jälkeen Veli-Pekka Reiman kavensi. Siitä muutama minuutti ja Erik Heikkilä nosteli käsiä kattoon.
Siihen reagoi kotijoukkueen valmennus ja he käyttivät aikalisän herätelläkseen ryhmäänsä. Se auttoi ja VG teki kaksi pikamaalia ja ottelu oli lopullisesti ohi. Ottelun lopussa Topi Viljanen teki vielä yhden osuman. Ottelu kirjattiin VG-62:n nimiin 9–5.

Kauden viimeisessä ottelussa Huittisissa Luja HT joutui heti HC Giants -ottelun alussa alivoimalle, mutta Reiman teki alivoimamaalin. Erän puolivälissä HT pääsi ylivoimalle, ja reilun minuutin hyvän pyörityksen jälkeen Viljanen sai kiekon ja hyvä laukaus siirsi joukkueen jo 2–0-johtoon. Loppuerässä molemmilla oli omat hyvät paikkansa, mutta lisäosumilta vältyttiin.

Toisen erän alussa Giants käytti oman ylivoimansa hyödyksi ja kavensi. Maalin jälkeinen vaihto oli kuitenkin hyvä HT-nipulta ja Viljanen viimeisteli illan toisen maalinsa.
Sitten kotijoukkue sortui kolmeen kahden minuutin jäähyyn. Näiden aikana Giants tekee kaksi ylivoimamaalia, ja Reiman yhden alivoimamaalin. Jäähyt jatkuivat. Tällä kertaa HT-ylivoima toimi, kun Reiman teki hattutempun täyteen hienon kuvion päätteeksi. Heti seuraavassa vaihdossa Esa Väisänen laukoi tilanteeksi jo 6–3. Tässä vaiheessa Giants oli pakotettu vaihtamaan maalivahtinsa. Se herätti joukkueen uudelleen taisteluun. Kahdella pikamaalilla tilanne olikin 6–5.

HT kuitenkin halusi voittaa tämän ottelun ja vielä erän lopussa Kalle Pelli näytti nopeuttaan ja laukoi kiekon verkon perille. Erikoisessa erässä tehtiin yhteensä peräti kymmenen osumaa.

Giants tuli erittäin vahvasti kolmanteen erään, mutta HT puolustus kesti. Näytti-kin pitkään siltä, että puolustustaistelu kantaa hedelmää. Kahdeksan minuuttia ennen erän loppua vieraat tekivät kuitenkin maalin ja tilanne oli jännittävä 7–6.
HT joutui jäähylle ja sitä tilaisuutta vierailijat eivät jättäneet käyttämättä: taululla lukemat 7–7.

Lisää maaleja ei erässä enää nähty ja jatkoaika oli tosiasia. Heti jatkoajan alkuun Luja HT joutui alivoimalle ja Giantsin murhaava ylivoima tuotti tulosta. Kauden viimeinen peli päättyi 7–8-jatkoaikatappioon.

 

Urheilulajit: