Luja HT jatkoon erikoisten erien jälkeen

26.02.2018 T Susi
Miika Raittinen aloitti playoff-ottelut tehoin 5+2. (Kuva: Kata Sivunen)

Luja HT lähti puolivälieriin massiivisena suosikkina runkosarjassa kahdeksan-neksi sijoittunutta turkulaista Chiefsiä vastaan. Ensimmäinen osaottelu päättyi huittislaisten voittoon 7–4.
Lauantaina pelattiin sarjan toinen osaottelu ja voitolla matka jatkuisi välieriin. Ja sinne Luja HT pelasi itsensä tyylitellen, kun voitti pelin 2–7.

Keskiviikon ottelu lähti tunnustellen käyntiin. Viiden minuutin pelin jälkeen vierailijat ottivat jäähyn. Luja HT:n ylivoima on ollut loppukauden mallikkaalla tasolla ja se toimii taas, kun Esa Väisänen laukoi kiekon maaliin.
Vierailijat eivät kuitenkaan lannistuneet ja vaaralliset vastahyökkäykset vyöryivät kohti Janne Rantaniittyä. Erän puolivälissä HT kesti alivoiman, mutta heti jäähyn päätyttyä Chiefs teki tasoituksen. Vajaa kolme minuuttia ennen eräsummeria kapteeni Antti Nurminen teki tärkeän johtomaalin.

Toisen erän alkuun HT jäi hieman koppiin ja Chiefs teki kaksi maalia. Hieman yllättäen tilanne oli vieraille 2–3. Tästä alkoi yhden joukkueen show ja se oli koti-joukkue.
Vieraat eivät paljon kiekkoa pitäneet ja Miikka Raittinen teki kaksi maalia. Erän lopussa mies kruunasi hyvän erän ja teki ylivoimalla puhtaan hatullisen täy-teen.

Kolmas erä alkoi lujalaisittain muutamalla hyvällä paikalla, mutta vieraat tekivät kuitenkin maalin ja peli pysyi tiukkana. Ajassa 51.22 vierailijoiden pyristely loppui, kun HT-ylivoima toimi taas ja Ari-Pekka Mäkinen tuuletteli verkkoja.
Ottelun lopussa molemmat hakivat vielä hieman asetelmia seuraavaan otteluun ja molemmat istuivat jäähypenkillä. Lauri Metsämäki viimeisteli loppulukemat 7–4 tyhjään maaliin.

Toisessa pelissä Turussa Luja HT tuli todella päättäväisesti otteluun ja Chiefs joutui kahdesti rikkomaan jäähyn arvoisesti. Toisen näistä jäähyistä HT käytti, maalintekijänä Severi Wallin. Vain 30 sekuntia tästä ja ykkösviisikko halkoi vastustajan puolustuksen ja Raittinen laukoi kiekon maaliin. Erän puolivälissä HT-puolustus nukahti hieman ja kotijoukkue kavensi lukemiksi 1–2. Sitten Kalle Mahlamäki ja Kalle Pelli laittoivat Chiefs-puolustuksen nippuun ja helpottava 1–3-maali taululle.

Toinen erä oli varsin erikoinen, kun Luja HT teki kentällä täysin mitä tahtoi. Ai-noastaan maalit jäävät uupumaan. Erikoinen erä päättyikin kotijoukkueen 1–0-voittoon. Siitä huolimatta, että Lujan maalissa Rantaniitty joutui torjumaan vain neljä kertaa ja että kotijoukkueen maalivahti venyi kiekon tielle peräti 22 kertaa.

Kolmas erä oli toisella tavalla erikoinen. Ensin Pelli teki ylivoimalla 2–4-osuman. Sen jälkeen Raittinen karkasi alivoimalla maalintekoon, silloin kuului kotijoukkueen penkiltä melkoinen naksuna selkärangasta. Muutama minuutti Raittisen maalista ja peräti kaksi Chiefs-peluria puhui itsensä suihkun puolelle.

Erän lopussa HT:n Veli-Pekka Reiman ja Ari-Pekka Mäkinen tekivät kaksi alivoimamaalia ja ottelu päättyi 2–7.
Välierien ensimmäinen osa Huittisissa ke 28.2. klo 19, vastassa EJL Eurajoelta.

 

Urheilulajit: