Orivedeltä yksi erä, mutta ei ainuttakaan pistettä

20.12.2017 Mauno Kotamäki
Sarah Blomgren lyö pallon Niina Ylösen sormien kautta ulos LP Vampulan lokakuisessa kotipelissä Orivettä vastaan.

LP Vampula Huittinen sai vieraspelissä Orivedeltä erän, mutta ei pistettäkään. Yksikin piste olisi ollut nollaa parempi, kun taulukossa takana ollut Kangasala otti Nurmolta kolme pistettä ja jätti Vampulan kahdeksannelle tilalle.
Orivesi on vapauttanut tehtävästään valmentaja Zvonko Nicolicin. Valmentajana nyt toimineen Heikki Kososen luotsaama Orivesi otti 3–1 -voiton eräpistein 22–25, 25–12, 25–13 ja 25–23.

LP Vampula oli vahva avauserässä, johtamalla sitä Tilda Oikarin, Roosa Niemisen ja Sarah Blomgrenin pisteratkaisuilla parhaimmillaan 4–10. LP Vampulan virheillä ja Oriveden Jessica Kososen, Saara Lepistön ja Franciele Stedilen onnistumisilla kotijoukkue tavoitti tilanteessa 10–10.
Avauserä jatkui siitä tasaisena 21–21 saakka, josta Blomgrenin ja Oikarin ratkaisuilla LP Vampula pääsi eräpalloon. Erän päätti Katja Metsäkoivu ässäsyötöllä Vampulan voittoon kolmen pisteen erolla.

Toisessa ja kolmannessa erässä LP Vampulan peli pehmeni ja virheitä kasaantui. Orivesi sai niiden takia kahden erän aikana peräti 19 pistettä. Kotijoukkue vei toisen erän 13 ja kolmannen 12 pisteen erolla.

Neljäs erä meni myös kotijoukkueen tahdissa, Oriveden johtaessa jo 20-13, LP Vampula terästäytyi nousten tasapisteisiin 22–22. Nousussa kunnostautuivat muun muassa Blomgren sekä Metsäkoivu. Orivesi oli kuitenkin tarkempi ja nousi Stedilen kahdella ratkaisulla eräpalloon ja LP Vampulan syöttövirheestä erävoittoon sekä otteluvoittoon 3–1.

Kotijoukkue hyökkäsi tehokkaammin, voitti ässäsyötöt 9–4 ja sai vastustajan virheistä 28 pistettä LP Vampulan saadessa 17. Vastaanotoissakin kotijoukkue oli vierasta tarkempi. Vain torjunnassa LP Vampula oli vahvempi 10–8.

Kotijoukkueesta tehokkaimpia olivat yleispelaajat Stedile 21/+12 ja Kosonen 20/+15. LP Vampulasta tehokkain oli hakkuri Blomgren 19/+11, seuraavina Metsäkoivu 9/+2, Elli-Noora Hiltunen 8/+2, Nieminen 7/+7 ja Oikari 7/+4.

–Ensimmäisen erän puolivälistä neljännen puoliväliin oli meiltä hyvää peliä. Neljännen erän loppu olisi saanut olla napakampi, kertoi kotijoukkueen Jessica Kosonen.
Hän ei katsonut sillä olleen merkitystä, että valmentajana toimi oma isä.
–Peliini vaikutti se, että olen päässyt eroon pitkään potemastani flunssasta.
–Ensimmäinen ja neljäs erä olivat meiltä hyvää peliä, toisessa ja kolmannessa virheiltiin liikaa. Agressiivisempaa peliä seuraaviin peleihin, suunnitteli Sarah Blomgren.

Oriveden valmentaja Heikki Kosonen arvosti suuresti joukkueensa pisteitä.
–LP Vampula on parantanut peliään paljon ensimmäisestä kohtaamisestamme. Oli hyvää, yleisöön menevää peliä. Olen ylpeä joukkueestani. Ehkä olimme kokeneempia ja pelasimme pallovarmempaa peliä. Keskipeliämme pitää vielä harjoitella. Torjunta hävittiin Vampulalle.

LP Vampulan valmentajalta Arttu Keräseltä kysyttiin pelin jälkeen muutamasta rajapallosta.
–Rajapalloilla ei peliä ratkaistu. Niitä tulee ja ne pitää vain hyväksyä.
–Ensimmäinen erä oli meiltä äärimmäisen pirteää tekemistä, uskallettiin pelata kunnolla. Neljännen erän lopussa löydettiin sähäkkyyttä ja uskallusta peliin. Saatiin vaimennuksia, puolustuksia ja pelin parhaat pallorallit sekä hyvää viihdettä yleisölle.
–Toinen ja kolmas erä olivat äärimmäisen pehmeitä. Paremmalla hyökkäyksellä olisimme pelanneet viidennessä erässä. Ensimmäinen ja neljäs erä osoittivat, että pystymme pelaamaan hyvin kun mentaalipuoli pysyy pelissä mukana.

Joukkueen ailahtelevuutta Keränen selvitti laajemminkin.
–Pelissä tarvitaan kolme hyvää kosketusta, nyt meille tuli toiseen ja kolmanteen heikkoja. Nuorella joukkueella uskokin välillä loppuu. Myös passarit ovat vielä nuoria. Hyvistä hetkistä, kuten päätöserästä saatiin kuitenkin paljon hyvää seuraaviin peleihin.
–Sarah (Blomgren) pelasi hyvän pelin. Hän on kehittynyt todella paljon kauden aikana.

LP Vampulan seuraava vastustaja on HPK.
–HPK on meille kova haaste. Lähdemme siihen hyvän oman pelin kautta, kuvasi Keränen.

Mestaruusliigan kotipeli on ke 20.12. klo 18.30. Vastustajaksi saapuu HPK.

Urheilulajit: