Mestaruusliigassa puhdas kotivoitto

01.11.2017 Mauno Kotamäki
Täysi katsomo juhlisti LP Vampulan 3-0 voittoa WoVosta, syöttövuorossa Sarah Blomgren.

LP Vampula Huittinen otti kauden ensimmäisen 3–0 voiton mestaruusliigassa kaatamalla kotipelissä rovaniemeläisen Woman Volleyn. Eräpisteet olivat kotijoukkueelle 25–15, 25–23 ja 26–24.
Avauserässä LP Vampula esitti parasta osaamistaan, muun muassa pelaamalla näyttävää hyökkäyspeliä, jota tilastokin vahvistaa. Kotijoukkue sai hyökkäyksillä 17 pistettä vastustajan tuskaillessa aloitusten nostojen kanssa hyökkäyssaldon jäädessä neljään pisteeseen.

Kotijoukkueen pistenikkareita olivat hakkuri Sarah Blomgren, laitapelaaja El-linoora Hiltunen ja keskipelaaja Roosa Nieminen. Erä kotijoukkueelle 10 pisteen erolla.
Avauksen jälkeen yleisö taisi odottaa, että 3–0 voitto on jo lähes plakkarissa, mutta LP Vampulan peli takkuili ja WoVo taisteli. Erä eteni tasaisena 22–22 saakka, josta WoVo siirtyi pisteen johtoon Venessa Loukosen ässäsyötöllä. Katja Metsäkoivun satasen ratkaisulla erä tasan, josta Hilkka Hujasen hyökkäyksellä ja Metsäkoivun jujulla kotijoukkue nousi erävoittoon 25–23.
Kolmannessa erässä LP Vampulan 3–0 voitto alkoi jo häämöttää tilanteessa 21–17. Kotijoukkueen virheillä ja muun muassa Nelli Rantasen ja Viivi Pyhäjärven on-nistumisilla tilanne oli pian 24–24 ja erä meni jatkopalloille. WoVon virheellä kotijoukkue pääsi eräpalloon, jolloin Roosa Nieminen junttasi näyttävästi verkolta vastapallon WoVon kenttään.

LP Vampula nosti aloitukset 40 prosentin tehoilla vastustajan 21 prosenttia vastaan, mikä antoi paremmat mahdollisuudet hyökkäyksiin. Kotijoukkue saikin hyökkäyspisteitä 47 vastustajan saadessa vain 24.
Tilastoissa vierasjoukkueen tehokkaimpia olivat parhaana palkittu Nelli Rantanen 14/+9 ja Viivi Pyhäjärvi 10/+4 sekä kotijoukkueesta Elli-Noora Hiltunen 15/+5, Sarah Blomgren 13/+3, nostoissakin kunnostautunut Hilkka Hujanen 12/+5 ja Roosa Nieminen 9/+6.

–Pieni sali haittasi hiukan syöttöämme, kun ei oikein tahtonut osata hahmottaa kenttää oikein, kertoi Nelli Rantanen.
–Peli oli vähän huonompaa kuin Nurmoa vastaan, mutta yleisö taisi kuitenkin tykätä. Aloitukset ja vastaanotto toimi ihan hyvin, totesi kotijoukkueen parhaana palkittu Roosa Nieminen.
–Passitempo ja passien riittävät korkeudet ovat alkaneet löytyä ja pääsen lyömään korkeammalta, perusteli Nieminen pelinsä eteenpäin menoa.
–Syöttö- ja vastaanottopelissä hävisimme selkeästi. Yleispelaajistamme parhaat vastaanottajat eivät olleet pelikunnossa ja se näkyi pelissä. 21 prosentin vastaanotoilla ei voi voittaa, vaikka pääsimmekin lähelle, totesi WoVo:n valmentaja Teemu Mäkikyrö.
–3–0 on aina 3–0 ja siihen pitää olla tyytyväinen, vaikka pelillisesti ei päästykään toivotulle tasolle. Liikaa tuli pieniä virheitä, jotka eivät näy tilastoissa, kertoi LP Vampulan valmentaja Arttu Keränen.
Kotijoukkueen passarina toimi puolentoista erän verran Susanna Sutki ja WoVo:n saadessa otetta pelistä vaihtoi Keränen toisen erän puolivälin jälkeen tilalle Veda Mansikkaviidan.
–Sutki on aloittanut enemmän pelejä ja Vedan tulolla kentälle saatiin verkolle uutta virtaa.
Voitollaan LP Vampula nousi seitsemään pisteeseen ja liigassa sijalle seitsemän. WoWo on hävinnyt kaikki kahdeksan liigapeliään ja jatkaa yhdellä pisteellä sarjan hännillä.
LP Vampula Huittinen kohtaa mestaruusliigassa seuraavaksi vieraissa lauantaina 4.11. LiigaPlokin. Seuraava mestaruusliigan kotipeli on lauantaina 25.11. ja vastustajaksi saapuu samainen LiigaPloki.

 

Urheilulajit: