LP Viesti kotonaan odotetun vahva

15.11.2017 Mauno Kotamäki
Katja Metsäkoivu palkittiin LP Vampulan parhaana Suomen cupin vieraspelissä Viestiä vastaan.

LP Viesti ei antanut LP Vampula Huittisen yllättää, vaan voitti kotonaan Suomen cupin puolivälierävaiheen ensimmäisen osa-ottelun tylyin lukemin 3–0 (25–14, 25–23 ja 25-19).
Avauserää Viesti hallitsi selkeästi.
Toisessa erässä kotijoukkueen johtotilanteessa 23–17 LP Vampula aloitti Tilda Oikarin kolmen ässäsyötön innoittamana vimmatun kirin. Erä tasoittui tilanteeksi 23-23. Viesti ei kuitenkaan erävoittoa antanut, vaan otti ratkaisevat kaksi viimeistä pistettä.
Vieraat yrittivät parhaansa kolmannessakin erässä, mutta Viesti otti erän kuuden pisteen erolla.

LP Viestin kantava voima pelissä oli viime kaudella LP Vampulaa edustanut keskipelaaja Eeva Puukka, jolle kirjattiin tehopisteet 13/+13. Alkukaudella olkapääongelman kanssa paininut, joukkueensa parhaana palkittu Puukka tehoili sekä verkolla, että peräti viiden ässän verran syöttöviivan takana.
Yleensä Viestiä kantaneen Noora Kososen LP Vampula sen sijaan piti hyvin ku-rissa. Juuri koskaan Kosonen ei ole jäänyt tehotilastossa kuuden pisteen verran miinukselle, kuten kävi tällä kerralla.
LP Vampulan parhaana palkittiin mainioille teholukemille 7/+7 yltänyt keskipe-laaja Katja Metsäkoivu.
–Lähdimme hakemaan omaa hyvää peliä, mutta se onnistui vain toisessa erässä. Muutoin ei saatu peliin ihan liigapelien tapaista latausta, LP Vampulan valmentaja Arttu Keränen totesi.
Toinen keskipelaaja Roosa Nieminen sai ottelussa kolme onnistunutta torjuntaa. Hän ei onnistunut hyökkäyksissä, ja jäi tilastoissa vain pisteen verran plussal-le.

Molemmat joukkueet syöttivät kahdeksan ässää. Viesti oli vahvempi hyökkäyksissä, torjunnoissa ja vastaanotoissa. Kotijoukkue sai vastustajan virheistäkin pisteitä vierasjoukkuetta enemmän.
Tilastoissa kotijoukkueen tehokkaimpia olivat Puukka 13/+13, Ronja Heikkiniemi 11/+4 ja Kertu Laak 9/+6. LP Vampulan tilastoykkösiä olivat Hilkka Hujanen 9/+3, Sarah Blomgren 9/+1 ja Metsäkoivu 7/+7.

LP Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen totesi mestarien liigan pelien olleen heille syyskauden pääpelejä. Suomen cupinkin pelit ovat silti tärkeitä, tähtäimessä on Turussa pelattava cupin pelien huipennus.
–Sen vuoksi tärkeää on hoitaa myös nämä pelit hyvin ja tänään siinä myös onnistuttiin. Toisessa erässä Vampula tulikin hyvin syöttöjensä ansiosta, oma joukkue erän lopun kuitenkin hoiteli tilanteen.
–Molemmilla joukkueilla oli hyviä puolustuksia, mutta me emme vain pystyneet tekemään niistä kunnon hyökkäyksiä, huomioi LP Vampulan valmentaja.
–Me otamme nämä kaksi Cupin peliä hyvinä treenipeleinä liigan kärkeen kuuluvaa joukkuetta vastaan. Emme toki lähde yhtään peliä ennakolta häviämään.
LP Vampula Huittisen seuraava liigapeli on Kuusamossa Pölkkyä vastaan sunnuntaina. Seuraava liigapeli Huittisissa pelataan la 25.11. klo 17, vastustajaksi saapuu LiigaPloki.

Urheilulajit: