LP Vampula Huittinen kärsi selkeän 0–3-tappion LiigaPlokille

29.11.2017 Mauno Kotamäki
Joukkueiden parhaina palkittiin LP Vampula Huittisista libero Julia Porsanger ja Plokista passari Suzanne Horner.

Pihtiputaalainen LiigaPloki oli tyly vieras LP Vampula Huittiselle. Kotijoukkue joutui nöyrtymään mitalitaisteluun mielivälle vierasjoukkueelle 0–3 (eräpistein 19–25, 18-25 ja 16–25).

Vieraat osoittivat vahvuutensa avauserästä alkaen karkaamalla nopeasti 6–13-joh-toon. Siitä alkoi kotijoukkueen ryhtiliike.
Sarah Blomgrenin, Hilkka Hujasen ja Roosa Niemisen hyökkäyksillä sekä Tilda Oikarin kahdella ässäsyötöllä kotijoukkue pääsi kahden pisteen päähän tilanteessa 16–18. Kotijoukkueen kiri päättyi kuitenkin siihen ja LiigaPlogi jatkoi vahvalla pelillä selvään erävoittoon.
Toisessa erässä Ploki siirtyi nopeaan tahtiin 16–8-johtoon ja jatkoi siitä helpohkosti seitsemän pisteen erävoittoon.
Kolmannen erän kotijoukkue aloitti pirteästi. Niemisen, Blomgrenin ja Elli-Noora Hiltusen hyökkäysratkaisuilla sekä Hujasen ässäsyötöllä 7–5-johtoon.
Nette Tuomisen syöttöputkella Ploki nousi kuitenkin 7–11-johtoon ja eteni siitä yhdeksän pisteen erävoittoon ja otteluvoittoon.

Ottelutilastoissa Ploki voitti torjunnat 12–2 ja ässäsyötot 11–4. Vieraat olivat parem-pia myös hyökkäystilastossa ja vastaanotoissa, vaikka LP Vampulan palkitun libero Julia Porsangerin nostopeli olikin mainiota. Hyvistäkään nostoista kotijoukkue ei tahtonut saada rakennettua pisteitä tuovia hyökkäyksiä.
LiigaPlokista tehokkaimpia olivat Alexandra Reid 13/+8, Meredith Hardy 9/+8 ja Tuominen 8/+5 sekä joukkueen parhaana palkittu ja neljä ässää syöttänyt passari Suzanne Horner 8/+5.
Kotijoukkueesta hyville tehoille ylsivät Blomgren 15/+8, Hujanen 7/-2, Nieminen 4/+1 ja Oikari 4/-3.

–Kolmas kerta jo kun pelasimme vastakkain ja toinen kun hävisimme. Meillä on vaikeata saada joukkuepeli toimimaan, totesi LP Vampulan Sarah Blomgren.'
–Meillä oli riittävän tasainen suoritus. Tehtiin kohtuuvähän virheitä ja myös Vampulan virheet auttoivat meitä pelissä. Toisessa erässä Oikarin hyvä syöttö hiu-kan hermostutti meitä, mutta olemme oppineet huonommista hetkistä nousemaan, kertoi LiigaPlokin valmentaja Jukka Koskinen.
–Olemme parantaneet ensimmäisen kuukauden peleistä paljon. Tykkään valmentaa tätä joukkuetta, meillä ei ole yhtään ongelmapelaajaa. Tavoite on yltää mitalipeleihin, Koskinen jatkoi.
–Ensimmäinen erä olisi pitänyt pystyä hoitamaan, kun saatiin kirin aikana jo hy-vin pelistä kiinni, totesi kotijoukkueen valmentaja Arttu Keränen.
–Liikaa tehtiin pelissä virheitä. Esimerkiksi syötöissä, kun ottaa huomioon, että onnistuneillakaan syötöillä ei saatu oikein mitään aikaiseksi. Huonoistakin nostoista päästiin pistehyökkäyksiin, mutta ihmeen harvoin hyvät nostot päättyivät pisteiksi.

–Johtajuutta ja eräänlaista huolettomuutta kaivattaisiin peliin. Tuntuu siltä, että mennään virheittemme kanssa liian syvälle. Siivosen Matti (valmennuskoordinaatori) tuo uutta virtaa pelaajille ja myös minulle. Tässä porukassa on potentiaalia, se on vain saatava irti.
Keskipelaaja Kristiina Minkkinen on ollut jo useita pelejä poissa kokoonpanosta.
–Hänen polvensa operoidaan tähystyksellä lähitulevaisuudessa. Ehkäpä jo tammikuussa hän on peleissä mukana.
–Tarkoitus on tähystyksellä poistaa polvesta luun sirua. Toivottavasti operaatio saadaan mahdollisimman pian aikaiseksi. Pallon kanssa en ole nyt päässyt harjoittelemaan, mutta joitakin muita harjoitteita olen pystynyt tekemään, Minkkinen toteaa.
LP Vampula Huittisen ottelutahti jatkuu kiivaana. Pe 1.12. klo 18.30 saapuu Suomen cupin pelissä vastustajaksi LP Viesti. Mestaruusliigan pelissä LP Vampula kohtaa Viestin vieraissa ti 5.12. La 9.12. klo 17.00 saapuu liigapelissä vastustajaksi LP Kangasala.

Urheilulajit: