Mollivoittoinen lentopalloviikonloppu

04.10.2017 Mauno Kotamäki
Kotipelissä palkittiin kotijoukkueen Elli-Noora Hiltunen (vas.) ja vieraiden Francyele Lemos.

LP Vampula Huittisen mestaruusliigaviikonloppu oli mollivoittoinen.
LP Kangasala oli kotonaan 3–1 vahvempi ja kotipelissä LP Vampula hävisi Orivedelle 0–3.

Kangasala voitti avauserän 25–16, ja Vampula toisen 16–25. Vampulan hyvä peli jatkui kolmannen erän puoliväliin saakka. Kotijoukkue kuitenkin tavoitti ja jatkoi erävoittoon 25–23 saakka.
Neljännen erän shokkialussa Kangasala karkasi 9–1 johtoon ja loppukin oli enää muodollisuus. Ratkaiseva erä kotijoukkueelle 25–12.
LP Kangasala sai vastustajan virheillä 21 pistettä ja LP Vampula 28. Piste-torjuntoja kotijoukkue sai 9 ja vierasjoukkue 8. Voittajan päävahvuudet olivat vahva hyökkäys ja paha syöttö.
Tilastoissa Kangasalan tehokkain oli 9 ässäsyötöllä juhlinut ja palkittu Jutta Rii-konen 18/+11. Vieraiden kärjessä olivat Hilkka Hujanen 13/+2, Sarah Blomgren 12/+4 ja Roosa Nieminen 8/+8. Joukkueen parhaana palkittiin passari Veda Man-sikkaviita.
–Kolmannen erän lopulla kantti petti, Neljäs erä yllätti kun viime viikonloppuna oltiin lopussa henkisesti todella kovia, sanoi päävalmentaja Arttu Keränen.

Orivesi-pelin LP Vampula aloitti hyvin ja piti avauserän tasaisena tilanteeseen 19–19. Loppuvaiheissa kovaiskuisen Francyele Lemosin näytös ratkaisi erän vieraille 22–25.
Erän menetys vei osan kotijoukkueen puhdista ja vapautti vierasjoukkueen peliä. Kun Orivesi johti 8–17, Vampula vaihtoi Blomgrenin tilalle hakkuriksi juuri joukkueeseen liittyneen LP Vampulan entisen pelaajan Elli-Noora Hiltusen. Hän toi peliin tuttua säpinää ja onnistumisia, mutta erä kuitenkin vieraille selkeästi 14–25.
Oriveden tahti ei kolmannessa erässä hiipunut, vaan se marssi selkeään erävoit-toon 18-25.
Tilastoissa LP Vampula oli parempi ässäsyötöissä ja vastaanotoissa. Torjunnat menivät tasan, mutta hyökkäyksissä vierasjoukkue oli selkeästi vahvempi.
Oriveden tehokkain pelaaja oli parhaana palkittu Lemos lukemilla  22/+16. Vam-pulan tehokkaimpia olivat parhaana palkittu Hiltunen 11/+8, Venla Raitala 9/-1 ja Blomgren 7/+3.

–Paljon hyviä asioita oli välillä, välillä ei. Hyökkäyksissä ei hyvin onnistuttu, tii-visti kotijoukkueen pelin passari Susanna Sutki.
–Aloitettiin erät hyvin. Syöttämiseen ja niiden kohdistamiseen olen tyytyväinen. Hyökkäys ja jatkopallojen päättäminen ei ollut hyvää ja puolustuksen onnistumiset jäivät vähäisiksi. Pitäisi uskoa tekemiseen. Muutama huono suoritus lannistaa. Tarvitaan välillä tällaista, että pääsemme samaan sykkeeseen kuin oli viikko sitten, filosofoi LP Vampulan valmentaja.
–Elli-Noora pelasi hyvin ja hänet oli helppo ottaa mukaan. Mielestäni pelasimme paremmin kuin eilen.
Poskiontelotulehduksen vuoksi pelit sivussa ollut laitapelaaja Tilda Oikari oli Orivesi-ottelun alkulämmittelyssä mukana. Vielä ei tiedä milloin hän pystyy pelaamaan..
LP Vampula Huittinen kohtaa kotipelissä LP Viestin pe 6.10. klo 18.30.
 

 

Omat palkitsivat Kotajan

Vampulan Urheilijat ja Huittisten kaupunki palkitsivat Amanda Kotajan ennen naisten mestaruusliigan sunnuntaista peliä.
Kaupungin puolesta 1000 euron palkintoshekin luovutti kaupunginhallituksen puheenjohtaja Martin Ylikännö. Vampulan Urheilijoiden puolesta 2000 euron shekin ojensi seuran puheenjohtaja Timo Talvitie.
Palkitsemista juhlistivat Suomen lippu ja Reijo Siltalan esittämä Maamme-laulu.

 

 

Urheilulajit: