"Loppuun asti kova usko omaan tekemiseen"

27.09.2017 Mauno Kotamäki
Venla Raitala kunnostautui laitahyökkäyksissä voittopelissä Pihtiputaalla. (Kuva harjoitusottelusta Kangasalaa vastaan.)

LP Vampula Huittinen näytti heti naisten mestaruusliigan avauspelissä, että nuo-ruus ei ole este erinomaiselle pelaamiselle.
–Meillä oli loppuun saakka kova usko omaan tekemiseen. Sillä keinolla nuori joukkueemme onnistui kahden tappioerän jälkeen kääntämään ottelu kokenutta kotijoukkuetta vastaan voitoksi, perusteli joukkueensa yllätysvoittoa päävalmentaja Arttu Keränen.

Viisieräiseksi venynyt vierasottelu kääntyi kahden erän etumatkasta huolimatta LiigaPlokin 2–3-tappioon eräpistein 26–28, 25–21, 21–25, 22–25 ja 12–15.
Keränen luetteli ennakkoluulottoman ja rohkean taistelun lisäksi hyvän joukon muitakin osatekijöitä tuloksen takaa.
–1998 syntyneet laiturit, Hilkka Hujanen ja poskiontelovaivastaan vielä toipu-misvaiheessa olevaa Tilda Oikaria pääosan ottelusta paikannut Venla Raitala jopa voittivat tilastoissa kotijoukkueen vahvat laitapelaajat.

Ennakkoluuloton ja rohkea taistelu.

–Kolmannesta erästä alkaen Julia Porsangerin kanssa liberona vuorotteli kentän parhaaksi nostajaksi osoittautunut Petra Sahlberg.
–Neljännen erän tilanteessa 22–19 Hujanen ratkaisi syöttövuoron Vampulalle. Siitä alkoi kentälle vaihdetun passari Veda Mansikkaviidan syöttöputki, joissa yksi ässäkin, ja jatkui  22–25-erävoittoon.
Erän päätösvaiheen hyökkäyksissä Hujasta säestivät mainion hakkuripelin pelannut Sarah Blomgren. Tilannetta avitti myös Plokin Alex Reidin hyökkäys-virhe. 
–-Viidennessä erässä oltiin sisällä pelissä parhaiten johtamalla jo 14–7. Kotijouk-kueen onnistui kuitenkin tavoittaa tilanteeseen 12-15.

–Jälkeenpäin ajateltuna vaihdot ratkaisevissa kohdissa onnistuivat aika tavalla nap-piin. Ja se johtui siitä, että meillä on niin tasainen 12 pelaajan rosteri, että vaihtoja on turvallista tehdä ja saada niistä lisää voimaa kentälle.
LiigaPloki ja LP Vampula syöttelivät molemmat ässiä 14. Hyökkäyksessä Ploki voitti niukasti 57–54 ja torjunnoissa 8–7. Vastustajan virheistä Ploki hyötyi vain 29 pistettä, Vampula sai 37.
Pelaajatilastoissa LP Vampulan tehokkaimpia olivat Blomgren 21/+11, Hujanen 15/6, Roosa Nieminen 13/+9 ja Raitala 13/+4. LiigaPlokin ykkönen oli Meredith Hardy, 21/+18.
–On mukavaa pelata isossa ja haastavassa roolissa, totesi LP Vampulan parhaana palkittu keskipelaajalahjakkuus Nieminen.
Viikonloppuna LP Vampulalla on kaksi peliä, vieraissa Kangasala ja kotona Orivesi.
–Meillä on nyt mahdollisuus saada todella hyvä startti kaudelle, Keränen ennakoi. 

LP Vampula Huittinen kohtaa lauantaina vieraissa LP Kangasalan. Kotikentällä sunnuntaina klo 17 vastassa on OrPo.
LP Vampulan ykkössarjajoukkue aloittaa pelinsä sunnuntaina vieraspelillä Helsinki Volleyta vastaan.
 

Urheilulajit: