Lauttakylän Lujan pojat turnausvoittoon Harjavallassa

12.07.2017 Timo Mahlamäki ja Lauri Lehtinen
Lujan voittajajoukkue. Kuva: Susanna Mahlamäki

Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna pelattiin Harjavallan Pallon 04-syntyneiden jalkapallotur-naus Harjavallan Honkolan kentällä. Lauttakylän Lujan P-04/05 -joukkue osallistui perinteiseen kesäturnaukseen jo viidennen kerran. Lujan 04-joukkue on osallistunut turnaukseen joka kerta sen perustamisesta lähtien.

Joukkueen kevään sarjapelit olivat pääsääntöisesti Turun seudulla, joten nyt päästiin pitkästä aikaa pelaamaan tuttuja satakuntalaisjoukkueita vastaan. Ensimmäisenä joukkueena vastaan tuli Nasta Nakkilasta, josta joukkue otti alkuvaikeuksista huolimatta tiukan 3–1-voiton.

Ruokatauon jälkeen seuraava vastustaja oli FC Ulvila. Pelitapaa muutettiin hieman, ja pelaajille sopivat pelipaikat alkoivat löytyä. Päivän toinen voitto irtosi 4–2-lukemin. Kolmas turnauspeli alkoi heti toisen ottelun perään järjestäjäseura HaPoa vastaan. Pojat olivat valmiiksi lämpimiä, ja voitto tulikin selvin 6–0-numeroin. Luja oli lohkoykkönen voittamalla kaikki pelit.

Sunnuntaina alkoivat sijoituspelit, joissa ensimmäisenä vastaan asettui Noormarkun Koitto, joka oli sijoittunut B-lohkon viimeiseksi. Aamuottelu oli tiukkaa vääntöä, ja Luja sai käännettyä 2–1 pakkovoiton Koitosta.

Välierissä vastustajaksi tuli viime vuoden voittajajoukkue Tampereen Ilves, joka oli alkusarjassa esittänyt vakuuttavia otteita. Lujan pojilla ei ollut Ilveksestä aiempaa kokemusta, mutta joukkue esitti kauden parasta peliään voittamalla Ilveksen puhtaasti 4–0. Vakuuttava voitto toi Lujan pojille finaalipaikan, johon tiensä selvitti myös kotijoukkue HaPo, joka voitti kaikki sunnuntain sijoituspelinsä rangaistuspotkukilpailuilla.

Ennen finaalipeliä pojat tsemppasivat toisiaan, ja tulos oli nähtävissä pelitapahtumissa. Lujan pojat pelasivat omaa peliään eivätkä antaneet vastustajalle juuri mahdollisuuksia. Pelin loputtua tulostaululla komeilivat 2–0 voittolukemat. Riemu repesi tuomarin vihellettyä pilliinsä pelin päät-tymisen merkiksi. Kultamitalien pokkaaminen, voittopokaalin nostelu ja voittopotrettien ottaminen raskaan kevätkauden jälkeen oli joukkueelle mieluisaa hommaa. Valmentajakin oli vielä luvannut, että saa kaataa ämpärillisen kylmää vettä niskaan, jos voitto tulee – ja sieltähän se tuli.

Voittajajoukkueessa pelasivat Aleksi Tainio, Eemil Nieminen, Joosa Siltanen, Otto Lehtimäki, Peetu Lahti, Roy Lehtinen, Henrik Lehtinen, Miro Laaksonen, Tuukka Välimaa, Samu Lehtinen, Riku Mahlamäki ja joukkueen tsempparipelaajana palkittu Joonas Jylhä. Joukkueen valmentajat ovat Lauri Lehtinen, Timo Mahlamäki ja Teemu Paavilainen.

Urheilulajit: