LP Vampula Huittisella loppukiri runkosarjassa

15.03.2017 Mauno Kotamäki
LP Vampulan voitontanssia Kuusamo-pelin päätyttyä.

LP Vampula Huittinen otti runkosarjan viimeisissä peleissä kotisalissa hyvän loppukirin, jolla kaatuivat Kuusamon Pölkky 3-0 ja Pieksämäki Volley 3-1. Kiri jäi kuitenkin hiukan vajaaksi, sillä toivotuille sijoille 5-6 ei päästy, joten puolivälierävastustajaksi tuli joukkue suoraan huipulta, hallitseva Suomen mestari HPK.
Huono alku voi johtaa hyväänkin lopputulokseen. LP Vampula Huittinen oli avauserässä Kuusamon Pölkkyä vastaan jo 7-14 tappiolla, mutta nousi erävoittoon ja jatkoi huippupelillä riemukkaaseen 3-0 voittoon saakka. Eräpisteet ottelussa olivat kotijoukkueelle 25-23, 25-11 ja 25-23.
Torjunnalla ja taistelevalla puolustuksella sekä pahoilla syötöillä LP Vampula vei tehot Pölkyn kovilta hyökkääjiltä ja hyvällä vastaanotolla rakensi edellytykset vastustajaa selvästi tehokkaampaan hyökkäyspeliin.
-Oli meteliä hallissa ja saatiin hyvä voitto, totesi kotijoukkueen tyytyväinen valmentaja Arttu Keränen.
    Pölkyn ottamaan 7-14 johtoon kotijoukkue vastasi tehokkaasti. Ellinoora Hiltusen ilotulitus tuotti neljä pistettä hyökkäyksillä ja yhden ässäsyötöllä, Eeva Puukka pisteen torjunnalla, Raitala hyökkäyksellä ja Bruns pisteen toisen kosketuksen ratkaisulla ja niin kotijoukkue tavoitti ja eteni 17-15 johtoon.
     Erän loppupuoliskolla Pölkky tasoitti 20-20 ja siirtyi 20-23 johtoon Lotta Piesasen, Meàshah Nicholsonin ja Makenzien ratkaisuilla, jonka kotijoukkue Pölkyn kolmen virheen putkella tasoitti 23-23. Katja Metsäkoivun torjunta ja Brunsin ässäsyöttö sinetöivät erän LP Vampulalle  kahden pisteen erolla.
    Toinen erä oli täyttä LP Vampulan näytöstä alusta 25-11 erävoittoon saakka. Pölkyn valmentaja Tuomas Alatalo yritti herätellä vaihdoilla joukkuetta, mutta peli ei siitä parantunut. Binetou Sow oli hyökkäyksessä pitelemätön ja Puukka kunnostautui iskuilla, torjunnoilla ja jujulla. Julia Porsanger paranteli vastaanottoprosenttejaan huimasti.
    Kolmannessa erässä LP Vampula pääsi jo 12-8 johtoon, josta Pölkky tavoitti 22-22:een. Prokopenkon torjunnalla ja Puukan kakkospaikan hyökkäyksellä oltiin jälleen tasan 23-23. Syöttämään asettui kotijoukkueen Raitala, joka kylmänviileästi sijoitti kaksi vaikeaakin vaikeampaa ässää vieraiden kenttään, erä 25-23 ja ottelu kotijoukkueelle 3-0. Raitala ja koko joukkue taisi saada seisoaltaan kannustaneelta yleisöltä kauden vahvimmat suosionosoitukset.
    -Kyllä syöttäessä hiukan jännitti, myönsi Raitala myöhemmin.
    Pölkyn tehokkain pelissä oli Taylor Treacy 11/+8. Joukkueen parhaana palkittiin libero Amanda Love. Kotijoukkueen tehopelaajia olivat Sow 15/+10 ja parhaana palkittu Hiltunen 15/+4.
     -Oma hyökkäyksemme oli todella hyvä, huomioi LP Vampulan kakkosvalmentaja Kari Raatikainen.
     -Edellisten huonojen pelien jäljiltä oli hienoa voittaa, Hiltunen totesi.
     -Voitettiin syöttöpeli ja olimme hyökkäyksessäkin parempi kuin tavallisesti kova  hyökkäysjoukkue Pölkky, kertasi voiton avaimia valmentaja Arttu Keränen.
     Runkosarjan päätöspeliä Pieksämäki Volleyta vastaan hallitsi LP Vampula, vaikka yhden erän vieraille menettikin. Kotivoitto 3-1 kirjattiin pistein 25-20, 25-19, 14-25 ja 25-12.
     Pienen alkutunnustelun jälkeen LP Vampula eteni avauserässä viiden pisteen voittoon. Hyvää pelivirettä osoittivat muun muassa Sow ja Hiltunen. Vierasjoukkueesta esille nousi yleispelaaja Olga Uglenko. Toisen erän vierasjoukkue piti tasaisena tekniselle aikalisälle saakka, mutta siitä kotijoukkue eteni vastustamattomasti kuuden pisteen erävoittoon. LP Vampulasta erässä kunnostautui Sow`n lisäksi Puukka ja passari Taylor Bruns. Vieraista erottui iskuilla ja jujuilla Julia Tokarenko. Kuuden pisteen voiton kotijoukkueelle päätti Bruns toisen kosketuksen ratkaisullaan.
     Kolmannen erän LP Vampula halunnee unohtaa. Erää hallitsi alusta 14-25 päätöslukemiin saakka Pieksämäki. Kotijoukkueelta erässä ei onnistunut juuri mikään.
     -Meiltä siinä onnistui kaikki, myönsi pelin jälkeen vierasjoukkueen valmentaja Viktor Circenko.
    Neljännessä erässä LP Vampula kokosi jälleen rivinsä. Sow jatkoi vastustamatonta hyökkäyspeliään, Hiltunen teki tuhoa hyökkäyksillä ja ässäsyötöillä ja Venla Raitala iskuilla ja jujuilla. Erän päätti Hiltunen ässäsyötöllä LP Vampulalle 25-12 ja ottelun 3-1.
    Vierasjoukkueesta tehokkaimpia olivat Tokarenko 17/+6 ja Uglenko 16/+10 ja LP Vampulasta Sow 22/+14, Hiltunen 16/+7, Raitala 13/+7 ja heikoistakin nostoista hyökkäyspaikkoja hienosti rakennellut passari Bruns 7/+6. Vieraista palkittiin keskitorjuja Ekaterina Klimova ja kotijoukkueesta Sow.
     -Kahden voiton putki ennen pleijareita, niihin on tästä hyvä jatkaa, totesi runkosarjan ykköstorjuja Eeva Puukka.
     -Hyökkäyspelimme oli hienoa, omaa vastaanottoa pitää vielä harjoitella, totesi mainion pelin pelannut Venla Raitala.
    -Tämä oli kolmatta erää lukuun ottamatta hyvä peli, tiivisti valmentaja Arttu Keränen.

 

 

    Piste kerralla haastamaan HPK:ta

    -LP Vampula lähtee piste kerralla haastamaan HPK:ta. Pyrimme etenemään eriä tasaisesti loppua kohden ja erien lopussa tappelemaan voitosta. Pelitapa vastustajasta on molemmilla joukkueilla tiedossa. Olemme pystyneet pitkin kautta haastamaan HPK:ta vaikka voittoa ei olekaan vielä saatu. Hienoja kokemuksia kohtaamisista haetaan ja pyrimme esittämään kauden parasta peliä ja sitä kautta vähintäänkin kiusaamaan vastustajaa, kertoo Arttu Keränen.
    LP Vampulan puolivälieräpelit HPK:ta vastaan alkavat vieraspelillä ke 15.3. Kotipeli Sastamalan liikuntahallissa on la 18.3. klo 13 ja kolmas kohtaaminen vieraissa ma 20.3. Tarvittaessa ke 22.3. Sastamalassa ja to 23.3. vieraissa.
 

Urheilulajit: