Luja HT varmisti runko-sarjan voiton

13.02.2017 Bobby

Lauantaina pelattiin jääkiekon 2-divisioonan länsirannikon lohkon runkosarjan voiton kannalta tärkeä ottelu. Luja HT isännöi Huittisissa sarjakakkosta KuKia, joka oli ennen ottelua kaksi pistettä Lujaa perässä. 6–2-voitolla Luja varmisti runkosarjan voiton ja kotiedun playoffien loppuun asti.
Ottelu alkoi vahvasti Lujan hallinnalla ja Lujan avauspeli ja keskialueen ylitykset toimivat mainiosti. Erityisesti Veli-Pekka Reimanin johtama Lujan ykköskenttä vei kiekkoa vastustamattomasti kohti KuKin maalia. Kolmen minuutin kohdalla kiekko saatiin jo toistamiseen KuKin maalin tolppaan. Jälkitilanteesta irtokiekko ajautui maalin eteen Miika Raittiselle, jonka kääntölaukaus upposi verkkoon.
Lujan peli oli erittäin kurinalaista, eikä KuKi saanut kunnon tilanteita Lujan alu-eelle. Sen sijaan Luja pääsi KuKin alueelle jokaisen kentällisen voimin.
Erän puolen välin jälkeen KuKi sai ensimmäisen rangaistuksen. Ylivoiman lopulla kakkosylivoima pyöritti alueella. Ensin Turkka Hirvinevalla oli paikka pienestä kulmasta, mutta kiekko ei uponnut verkkoon. Se kuitenkin kaivettiin uudelleen Hirvinevalle, joka ei toisella kerralla erehtynyt.
Vajaa minuutti osumasta, niin ykköskenttä iski toistamiseen. Kiekko tuotiin alueelle vauhdilla ja Reiman laukoi vasemmalta. Paluukiekko tuli suoraan Raittisen lapaan, joka ei erehtynyt.
Edelleen erä jatkui Lujan komennossa yksittäisiä vastustajan vaarattomia lauka-uksia lukuun ottamatta. Reilu neljä minuuttia ennen erän loppua Luja jatkoi kar-kumatkaansa. Jälleen ykköskenttä oli asialla, kun nopean hyökkäyksen päätteeksi Reiman kaarsi kulmasta keskelle tyhjään tilaan ja sai iskeä rauhassa Lujan jo 4–0-johtoon.
Toiseen erään lähdettiin Lujan neljän maalin johtoasemassa. Vierailijat saivat aloit-taa erän ylivoimalla, mutta se oli tehotonta. Luja sitä vastoin jatkoi hyviä otteitaan. Erän alkupuolelle Luja sai kaksi ylivoimaakin, mutta ei onnistunut lisäämään johtoaan. Erän puolessa välissä nähtiin jälleen maali, kun Esa Väisänen punnersi kulmasta maalille ja survoi kiekon verkkoon.
Pari minuuttia myöhemmin myös KuKi sai kuparisen rikki. Kiekko lyötiin pää-tyyn ohi Lujan maalin ja maalin kulmalla ollut Santeri Sevänen nosti kiekon pienestä kulmasta ohi Lujan Janne Rantaniityn.
Neljä minuuttia ennen erän loppua Lujan Niklas Kulmanen toi kiekon alueelle ja laukoi puolustajien jaloista itse. Komea rannelaukaus upposi yläkulmaan ja Luja johti jälleen viidellä maalilla.
Kolmannessa erässä ei nähty enää maalijuhlia. KuKi yritti nostaa intensiteettiä ja sai erästä tasaisemman. Luja ei päässyt enää selkeisiin maalipaikkoihin, mutta piti oman pään pelin selkeänä.
Erän ainoa maali nähtiin kuusi minuuttia ennen loppua, kun KuKi onnistui vielä 6–2-kavennuksessa ylivoimalla. Pisteet jäivät Huittisiin ja Luja varmisti runkosarjan voiton.
Valmentaja Ari-Pekka Mäkelä oli tyytyväinen joukkueen esitykseen ja siihen, että Luja varmisti kotiedunplayoffeihin.
–Ensimmäinen erä oli meiltä vahva. Jalka näytti hieman tahmealta, mutta se sopi meille. Pysyimme paremmin pelin sisällä ja KuKi tippui kyydistä, kommentoi Mäkelä ottelun jälkeen.
Lujalla on vielä yksi runkosarjan ottelu KK-V:tä vastaan Kokemäellä, mutta en-simmäinen playoff-vastustaja on jo selvillä. KK-V voitti Paimiossa ja ParSporti hävisi Raisiossa, joten Luja kohtaa ParSportin ensimmäisellä playoff-kierroksella.
 

Urheilulajit: