Ykkössarjassa tappio ja voitto

08.12.2016 Mauno Kotamäki
Keskipelaaja Jasmin Tuominen (16) on hyökännyt Susanna Sutkin passista pallon vierasjoukkueen kenttään, varmistamassa Katja Metsäkoivu (3) ja Siiri Inna (19).

LP Vampula Huittisen vieraspelissä HPK Akatemia maksoi syksyisen kalavelan ja  voitti pelin 3-0.
Kotiottelussaan LP Vampula puolestaan otti 3–0-voiton Helsinki Volleyn kakkosjoukkueesta.
HPK A pelasi varsin vahvalla kokoonpanolla, johon sisältyi muutama liigapelaajakin. Koska LP Vampula Huittinen pelasi samanaikaisesti kotona LiigaPlokia vastaan, Vampulalta liigapelaajat puuttuivat. Kokoonpanoa kavensivat myös sairastelu ja muut syyt.
Ajoittaisesta vastaanpyristelystä huolimatta HPK: vei pelin selvästi erin 25–15, 25–16 ja 25–18
Kotipelissä LP Vampula sai jalkeille kaikki pelaajat lukuun ottamatta Triin Innanmaata ja Venla Raitalaa.
Avauserässä libero Petra Sahlbergin johdolla vastustajan aloitukset nostettiin hyvin passari Susanna Sutkille, jonka tarjoiluista palloja päättivät muun muassa Katariina Kylänpää, Katja Metsäkoivu, Sanna Alakulju ja Ellinoora Koivula. Kotijoukkue painosti vastustajaa myös vaikeilla syötöillä ja kun torjuntakin sammutti muutaman hyökkäyksen, voitti LP Vampula avauserän kymmenen pisteen erolla.
Toista erää HelVolley piti tasaisena 19–19 saakka. Metsäkoivun, Sutkin, Jasmin Tuomisen ja Alakuljun ratkaisuilla ja erän päättäneellä vieraiden virheellä kotijoukkue vei erän kuuden pisteen erolla.
Kolmatta erää HelVolley hallitsi tilanteeseen 9–16 saakka. Aikalisällään kotijoukkue teki ryhtiliikkeen. Tuomisen torjunnalla ja aloituksilla, joista kaksi ässää sekä Metsäkoivun ja Kylänpään ratkaisuilla verkolla LP Vampula pääsi pisteen päähän 15–16. Tästä kotijoukkue jatkoi 25–20-erävoittoon ja otteluvoittoon 3–0.
LP Vampulan saamat kolme pistettä nostivat joukkueen kolmannelle tilalle, vaikka lähes kaikilla muilla on ottelu enemmän pelattuna.
Vieraista palkittiin Heidi Olkkonen ja kotijoukkueesta Katja Metsäkoivu, jolle peli oli kauden en-simmäinen ykkössarjassa, muut pelit ovat sujuneet liigajoukkueen riveissä.
–Ihan kiva oli tulla pelaamaan ykkössarjaa välillä.
–Kun Triin ja Venla eivät pelanneet, oli hyvä, että saatiin Metsäkoivu mukaan. Passari Sutkin ja keskipelaajien yhteistyö sujui ja hyvin pelasivat joukkueesta kaikki muutkin, huomioi valmentaja Parri Kruuda.
Seuraava ykkössarjan kotipeli pe 9.12. klo 18.30, vastassa lohkokärki Salon Viesti.
Parhaina palkittiin kotijoukkueen Katja Metsäkoivu (vas.) ja HelVolleyn Heidi Olkkonen.

 

Urheilulajit: