Se oikea tulee Italiasta!

05.12.2013
”Virallisessa muodostelmassa” Huittisten Urheiluautoilijoiden vuoden palkitut 2013: Jukka Yli-Hellä (vas.) Joni Haavisto, Pasi Koskinen, Venla Männistö, Eero Tuomola ja Tero Mäkelä.

Jukka Yli-Hellä on ajanut kilpaa vuodesta 1981. Vuosikymmenten kokemuksella yhtä mies ei vaihda: italiatar sen olla pitää. Kilpa-auton.

Viime talvena Moniosaaja-cupiin osallistunut Keikyän Hellänmäen oma pitkänlinjan automies ja rallikuski, Huittisten Urheiluautoilijoiden jäsen Jukka Yli-Hellä aloitti sarjan vahvasti.
Hyvän alun ja cupin osakilpailuissa onnistumisien kautta Yli-Hellä voitti sarjan selkeällä 76 pisteen erolla.
Toiseksi ajoi 65 pisteellä Ky Sua:n Timo Rintanen ja kolmanneksi 63 pisteellä KerUA:n Raine Lepoaho.
Jukka Yli-Hellä palkittiin AKK-Motorsportin Mestareiden illassa Vierumäellä muiden vuoden 2013 menestyneimpien kuljettajien kanssa.
–Cupissa ajettiin kuudessa kilpailussa rallia, ralli-sprinttiä ja rata-ajoa, niistä kaikista on kertynyt kokemusta.
–Talvella ajoin hyvät kilpailut ja sain hyvän kaulan. Osaan ajaa lumella parhaiten, ajopuvun tummaan pukuun vaihtanut ja pokaalilla palkittu Jukka Yli-Hellä sanoi.
Vannoutuneena ”fiattimiehenä” tunnettu Yli-Hellä ajoi tämänkin cupin voittoon 1600-luokan Fiat Punto Sportingilla, sillä se tuntuu omalta. Tallista löytyy kolme erilaista kilpa-Fiatia, joilla ajetaan vuosittain 10–20 kilpailussa lajeina ralli, rallisprint, rallicross ja rata-ajo.
–Ei auton niin väliä, mikä se on, kunhan se vaan on italialainen auto. EM Historic -ajoissa näen itseni kilpailemassa Henri Toivonen -replicalla, Ferrari 308 GTB:lla. Seuraava iso kilpailu on kuitenkin Tunturi-ralli tammikuussa, siellä ajan Fiatilla, Yli-Hellä suunnittelee.

Janika Ihanamäki

AKTIIVISIA TOIMIJOITA MUISTETTIIN

Huittisten Urheiluautoilijoiden syyskokouksessa uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Ari-Pekka Saarinen.
Hallitukseen valittiin Juhani Helminen ja Juha-Pekka Männistö. Varajäseniksi valittiin Seppo Ollila, Jussi Alanen ja Arto Kuusinen. Hallituksessa jatkavat varapuheenjohtaja Harto Lujala, sihteeri Janika Ihanamäki, Pasi Koskinen ja Timo Marttila.
Kokouksen yhteydessä Huittisten Urheiluautoilijat muisti seuran vuoden 2013 aktiivisia toimijoita ja kilpailijoita. Vuoden Kuljettaja 2013 -”pystin” sai Jukka Yli-Hellä. Vuoden toimitsijan pokaalin vastaanotti Tero Mäkelä, joka on ollut pyydettäessä aina valmis talkoisiin, paitsi kerran, kun hänen jalkaansa kipsattiin.
Vuoden aktiivin pytyn sai talkoohengestään tunnettu JM-kuljettaja Pasi Koskinen. Muistoesineellä palkittiin Vuoden harrastaja Joni Haavisto ja Vuoden tulokas Venla Männistö. Seuran nuoria JM-kuljettajia, Haavistoa, Männistöä, Markus Koskista ja Eero Tuomolaa kannustettiin jatkamaan harrastustaan lahjakortilla.

Urheilulajit: