Ladataan ilmoitusta

Lukion ovet avoinna urapäivänä

Kohta selviää, kuka on vuoden LaLu

Martti Kaasalainen oli vuoden 2022 LaLu. Kuva: Mikko Perttunen
Martti Kaasalainen oli vuoden 2022 LaLu. Kuva: Mikko Perttunen
Heli Lehtelä

–Pidämme jo perinteisen Urapäivän lukion opiskelijoille lauantaina 2. joulukuuta. Lukion entiset opiskelijat tulevat tuolloin kertomaan omista opinnoistaan eri aloilla ja oppilaitoksissa, kertoo Lauttakylän lukion rehtori Timo Mäkinen.

Kaikille avoimen tapahtuman päätteeksi klo 12 julkistetaan Vuoden LaLu, jonka valinta on ollut Lauttakylän lukion perinteenä jo vuodesta 2016 saakka.

–LaLut ovat Lauttakylän lukiosta ylioppilaaksi tällä vuosituhannella kirjoittaneita henkilöitä, jotka ovat omalla alallaan ansioituneita, kertoo rehtori.

Mäkinen toteaa, että Lalun valinnalla ei ole tarkoitus mitata henkilöiden menestystä.

–Meitä ihmisiä on monenlaisia ja menestyksen mittaaminenkin olisi mahdotonta. Menestys ja onnellisuus kun merkitsevät eri ihmisille eri asioita. Mieluumminkin haluamme tuoda esiin erilaisia, huimia tarinoita ja entisten opiskelijoidemme laajaa kirjoa.

LaLujen monenkirjavien tarinoiden on myös tarkoitus avata nykyisille lukiolaisille sitä, minkälaisille urapoluille lukion jälkeen voikaan päätyä.

–Vuoden LaLut ovat nykyisten oppilaidemme esikuvia ja tsempin tuojia. Kaikki entiset LaLut on myös kutsuttu tilaisuuteen. Korona-ajasta alkaen monet heistä ovat välittäneet tervehdyksensä myös etänä, Mäkinen summaa ja toivottaa kaikki kiinnostuneet mukaan tapahtumaan ja tutustumaan Lauttakylän lukioon.

LaLut kautta aikojen

Vuoden 2016 LaLu: Annika Saarikko

Vuoden 2017 LaLu: Jani-Matti Salo

Vuoden 2018 LaLu: Venla Viitanen

Vuoden 2019 LaLu: Antti Rintakoski

Vuoden 2021 LaLu: Juhani Keskitalo

Vuoden 2022 LaLu: Martti Kaasalainen

Tapahtumatiedot

Urapäivä la 2.12. Lauttakylän lukion juhlasalissa alkaen klo 9, Vuoden LaLun valinta klo 12

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa