Ladataan ilmoitusta

Huittisten Zonta-kerho valaisee oranssiksi Lauttakylänsillan ja Sastamalan vesitornin

Zonta-naisten tiedotteen mukaan Suomessa joka kolmas nainen kokee elämänsä aikana parisuhdeväkivaltaa. Kuva: Zonta-naiset
Zonta-naisten tiedotteen mukaan Suomessa joka kolmas nainen kokee elämänsä aikana parisuhdeväkivaltaa. Kuva: Zonta-naiset

Joka marraskuu Zonta-naiset eri puolilla maailmaa liittyvät YK:n Oranssit päivät -kampanjaan naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi. Huittisten Zonta-kerhon tempaus on Huittisissa Lauttakylän sillan ja Sastamalassa vesitornin valaiseminen oranssiksi.

Kampanja alkaa kansainvälisenä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä 25.11. ja loppuu ihmisoikeuksien päivänä 10.12.

–Oranssi väri symboloi toivoa tulevaisuudesta, jossa elämä ilman väkivaltaa on jokaisen oikeus, Huittisten Zonta-kerhon puheenjohtaja Heljä Jarttu toteaa tiedotteessa.

Kampanjaan kuuluu Huittisissa ja Sastamalassa myös se, että aiheeseen liittyvää kirjallisuutta on esillä Huittisten ja Vampulan kirjastoissa sekä Kiikan ja Äetsän kirjastoilla ja Sastamalan pääkirjastolla.

–Huittisten ja Vampulan kirjat on valinnut kirjastonhoitaja Kirsi Javanainen. Sastamalan pääkirjastolla sekä Kiikan ja Äetsän kirjastoilla esillä olevat kirjat taas on valittu kirjastopalvelupäällikkö Liisa Oravasaaren johdolla.

Zontakerhon tiedotteessa mainitaan, että naisiin kohdistuva väkivalta on maailmanlaajuinen ongelma ja epätasa-arvon huipentuma myös Suomessa, joka on EU:n toiseksi vaarallisin paikka naiselle elää. Suomessa joka kolmas nainen kokee elämänsä aikana parisuhdeväkivaltaa ja vuosittain ainakin 50 000 naista kokee seksuaalista väkivaltaa.

Tapahtumatiedot

Zonta-naisten Oranssit päivät 25.11.–10.12.

Huittisissa oranssiksi valaistaan Lauttakylän silta ja Sastamalassa vesitorni

Paikalliskirjastoissa esillä naisten väkivallan lopettamiseen liittyvää kirjallisuutta

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa