Ladataan ilmoitusta

Taidenäyttelyä, työpajoja ja kirjastosirkus lasten kulttuurikuukaudessa

Lasten Pirkkaset -kulttuurikuukautta vietetään Sastamalassa ja 14 muussa pirkanmaalaisessa kunnassa helmikuun ajan.
Lasten Pirkkaset -kulttuurikuukautta vietetään Sastamalassa ja 14 muussa pirkanmaalaisessa kunnassa helmikuun ajan.

Lasten Pirkkaset -kulttuurikuukautta vietetään Sastamalassa ja 14 muussa pirkanmaalaisessa kunnassa helmikuun ajan. Tämän vuoden teemana on ”monenlaista erilaista”, jolla rohkaistaan lapsia ja aikuisia olemaan oma ainutlaatuinen itsensä iästä, sukupuolesta, kulttuurista, kielestä, perinteistä tai alkuperästä riippumatta.

Kulttuuritalo Jaatsilla on Monenlaista erilaista -taidenäyttely 7.–25. helmikuuta. Näyttely on avoinna tiistaista lauantaihin kello 9–15.

Näyttelyssä on graafikko, kuvittaja Anu-Riikka Lampisen kuvitusta kirjaan Kuomaseni, joka on hiljainen tarina ystävyydestä, erilaisuudesta ja tunteista.

Sastamalalaiset lapset ja nuoret ovat tuoneet näyttelyyn oman kuvataiteellisen osuutensa. Taiteilijat ovat iältään 7–16-vuotiaita Sylvään ja Äetsän koulun oppilaita sekä Sastamalan opiston kuvataidekoulun opiskelijoita.

Ryhmien opettajina ovat Taina-Riitta Hautala Sylväältä, Kati Juurikka ja Elina Kujansuu kuvataidekoulusta sekä Heli Tala Äetsästä. Teosten tekniikat ja aiheet varioivat Pirkkaset-teeman mukaan, monenlaista erilaista. Taiteilijat ovat tutustuneet maailman taiteeseen, mielikuvitukseen ja ympäristössä havaittuun ja inspiroituneet kokeilemaan kaikkea animaatiosta piirtämiseen ja maalauksesta grafiikkaan.

Anu-Riikka Lampinen pitää myös työpajaa tarinan kokemislukemisesta tiistaina 7. helmikuuta. Ryhmiin on ennakkoilmoittautuminen.

Lauantaina 25. helmikuuta kello 11–14 on Sastamalan ja Pirkanmaan Vesaisten kasvomaalauspaja.

Näyttelyyn, työpajaan ja kasvomaalauspajaan on vapaa pääsy.

Sastamalan pääkirjasto järjestää Pirkkasten ohjelmana Kirjastosirkuksen yhdessä muiden toimijoiden kanssa lauantaina 25. helmikuuta. Tapahtumassa on muun muassa satuhetkeä, temppurataa, pallon heittoa, kasvomaalausta ja kirjatornin rakentamista.

Sastamalan opistolta Miikka Mäkelä pitää Nyt hassutellaan! Klovneria-työpajoja, joissa perehdytään pellenä olemiseen ja pellen rekvisiittaan. Sastamalan opiston Teatteritaiteen perusopetuksen opiskelijat esittävät Varjoteatteria sirkusteemalla.

Keikyäläinen Sari Viljanen ja Emmi Rautiainen tuovat kirjastolle temppuilevat koiransa.

tapahtumatiedot

Lasten Pirkkaset -kulttuurikuukausi Sastamalassa helmikuun ajan

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa